Фото: Соколац-срце Романије

Министар безбједности БиХ, Драган Мектић на свом Твитер профилу написао је да је револуција једино рјешење, поручивши грађанима да је „крајње вријеме да силом рушимо ову багру са власти“.

Министар безбједности у техничком мандату већ данима активно коментарише и критикује актуелну власт у Републици Српској на свом Твитер профилу. Он је након бројних критика, оптужби, могло би се рећи чак и увреда, отишао корак даље те грађане позвао на насилно рушење власти.

– Драги народе, крајње је вријеме да силом рушимо ову багру са власти. Ако имало доброга мислимо себи и нашој дјеци, то је једино рјешење – написао је Мектић на Твитеру.

Иако је ова порука јуче обрисана са његовог профила, већ је изазвала лавину коментара. Министар је овом поруком без сумје изазвао бројне реакције, а на коментаре да је и он дио власти, одговорио је да и њега „руше силом“.

Након бројних критика грађана и јавности, Мектићеве ставове не подржавају ни његове страначке колеге.

– То су његови лични ставови и Српска демократска странка их апсолутно не подржава. То није став ниједног органа, нити било кога из СДС – поручио је кратко потпредсједник СДС Немања Васић.

Сличног става је и други потпредсједник СДС Драго Бундало.

– Никако нисам за рушење власти насилним путем. Власт се руши и бира на изборима. Мене Мектић уопште не интересује нити ме интересују такве изјаве појединаца. У овим тренуцима су рушилачке методе погубне за комплетан српски народ – рекао је Бундало.

Објашњава да не подржава никакве недемократске методе, било да их заговара Милорад Додик, Вукота Говедерица, Драган Мектић или било ко други.