Фото: Соколац-срце Романије

Вршилац дужности директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић и начелник општине Соколац Милован Бјелица договорили су данас изградњу дионице пута код соколачке Спорске дворане, а, како је најављено, средства у вриједности већој од 300.000 КМ обезбиједиће Владе Српске.

Нешић је Срни рекао да би та средства требала бити реализована преко „Путева Српске“, те да ће ово предузеће извршити послове на обострано задовољство.

Фото: Соколац-срце Романије

Он је са најближим сарадницима обишао планиране локације за одржавање 56. Међуопштинских омладинских спортских игара које ће на Сокоцу бити одржане од 3. до 7. јула.

„`Путеви Српске` ће одобрити средства за побољшање путне инфраструктуре на улазу у градско насеље Соколац из правца Хан Пијеска, уз тротоаре и нове пјешачке прелазе, у складу са исказаним потребама локалне заједнице, када је ријеч о безбједности пјешака“, изјавио је Нешић.

Фото: Соколац-срце Романије

Он је истакао да је ријеч о дионицама регионалних и магистралних путева који су у надлежности „Путева Српске“, тако да ће инжењери овог предузећа ускоро изаћи на терен и утврдити потребан износ средстава за тај дио радова.

Бјелица је прецизирао да се већ од 25. маја могу очекивати прве активности на изградњи дионице саобраћајнице код Спортске дворане, а почетак радова на санацији саобраћајнице на регионалним путу на улазу у Соколац почетком јуна.

Фото: Соколац-срце Романије

Он је навео да је представнике „Путева Српске“ упознао о активности на припреми за одржавање 56. МОСИ на којима ће учестовати скоро 40 градова и општина Србије, Црне Горе и БиХ.

„Након ранијег разговора са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и ових данас остаје нам да утврдимо динамику радова и одредимо приоритете који ће бити урађени, у сусрет предстојећој међудржавној спортској манифестацији“, навео је Бјелица.