ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ

Тренутна температура: 10 ͦС
Најнижа температура у току ноћи: 7 ͦC
Tемпература на 5 цм изнад тла: 5 ͦC
Влажност ваздуха: 85%
Вјетар: сјеверни, 3 м/с
Ваздушни притисак: 902 мбар
Падавине: 5 л/м²

СТАНИЦЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

СОКОЛАЦ: 25 прегледа
Ј.З.У. СРБИЈА: 38 пријема
КЦ ФОЧA: 35 прегледа, 6 кућних посјета

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођена два дјечака
КЦ ФОЧА: није било порода

БИОМЕТЕРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Уз повремено тмурно вријеме, мада без изразитих температурних осцилација, код осјетљивих особа могуће су нешто јаче тегобе, у виду главобоље, нервозе, мањка концентрације. При томе ће општа слика, уз израженију нестабилност, бити лошија у Херцеговини и на западу земље. Препоручљливо је Смањити активности.

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Соколац: Ватрогасна јединица без интервенција.

Пале: Интервенција ватрогасаца(19.05.2019.године) на локацији Вучија Лука на гашењу силоса у кругу пилане, од 16,00 до 18,10 часова. Пожар угашен, интервенисала 3 ватрогасца са једним ватрогасним возилом.

ЈКП ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ СОКОЛАЦ

Испорука воде на подручју наше општине данас ће бити уредна.

АУТОБУСКА СТАНИЦА „АУТОХЕРЦ“ СОКОЛАЦ

Аутобуски саобраћај и овог дана одвија се без проблема.

АУТО МОТО САВЕЗ РС

Саобраћај се јутрос на већини путева у РС одвија редовно,по претежно мокрим и клизавим коловозима. Понегдје у котлинама и уз ријечне токове, смањена је видљивост због јутарње магле. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз. На свим путевима гдје се изводе радови саобраћај је регулисан додатном сигнализацијом и њено поштовање је обавезно. Због извођења радова на Крупац на ријеци Жељезници доћи ће до измјене режима саобраћаја на магистралном путу М-18 на дионци Крупац-Богатићи (граница РС) на територији општина Трново и Источна Илиџа. Због санације одрона,на магистралном путу М-18 Сарајево –Фоча ,на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још увијек одвија успорено. На ГП у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.