Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, свечано је отворио 56. Међуопштинске омладинске спортске игре у Сокоцу. Традиционална смотра спорта и физичке културе, окупила је 27 општина учесница из Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.

Начелник општине Милован Бјелица новинарима је рекао да је ово најбољи примјер добре сарадње свих нивоа власти како у РС тако и у БиХ. Иза овог пројекта су стали најзначајнији људи на челу са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком те Влада РС.

– У наредним данима посвједочићемо вриједности труда и заједничког прегнућа. Посебно ме радује то, што је пробуђена креативна енергија код великог броја људи у нашем Сокоцу. Што су Романија и Гласинац пожељели да се покажу у најљепшем свијетлу, како на спортским теренима тако и ван њих – навео је Бјелица.

Премијер Вишковић је рекао да се осјећа исто као 3.000 младих који су били на отварању и да је он 3.001.

– Влада је препознала значај ове манифестације, која окупља младе са тромеђе три државе. Соколац није први пут домаћин МОСИ и терени су припремани уз помоћ Владе Српске, да би игре протекле у најбољем реду и како би се учесници опет враћали у Соколац – поручио је премијер.

Предсједавајући Председништва БиХ Милорад Додик у отвореном писму које је стигло на адресу домаћина, захвалио се организаторима те поручио да су МОСИ најбољи пут за промовисање позитивног приступа животу и да спортисти достојно представљају својe општинe а из Сокоца понесу најљепше успомене.

На 56. МОСИ учествује укупно 251 екипа, 164 мушке и 87 женских који ће се такмичити у 15 спортских дисциплина и у пет на Пара – МОСИ. Општину Соколац представља 225 такмичара.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.