Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће у Цркви Светог пророка Илије у Сокоцу 1. августа празнично вечерње, а 2. августа Свету архијерејску литургију поводом Илиндана, крсне славе општине и храма, речено је Срни у Црквеној општини Соколац.

Старјешина Црквене општине Соколац протојереј ставрофор Илија Чупић рекао је да ће у четвртак, 1. августа, бити одржана Духовна академија повом 800 година аутокефалности Српске православне цркве и оснивања Дабарске епархије, данашње Митрополије дабробосанске /1219-2019/ у Духовном центру Романијска Лазарица у Сокоцу од 20.00 часова.

Он је навео да ће академији претходити свечана празнична литија од Цркве Светог пророка Илије, познате и као Романијска Лазарица, главном улицом градског насеља до зграде општине Соколац.

Чупић је додао да ће у петак, 2. августа, на дан Светог пророка Илије, заштитника општине Соколац и храма посвећеног овом светитељу, славски обред и чин ломљења славског колача, бити обављени у цркви након Свете архијерејске литургије.

Празнично вечерње са петохљебницом у четвртак, 1. августа, почиње у 17.30 часова, а Света архијерејска литургија у петак, 2. августа, од 9.00 часова.

Према програму духовне и световне прославе Светог пророка Илије на Сокоцу, на свечаности обиљежавања Дана и крсне славе општине у Духовном центру Романијска Лазарица предвиђена је додјела награда и признања најуспјешнијим спортистима и спортским радницима.

Након обраћања начелника општине Соколац Милована Бјелице, услиједиће и додјела признања најуспјешнијим привредницима, пољопривредницима, научним, здравственим, просвјетним и културним радницима, организацијама и удружењима, поводом Дана и крсне славе ове локалне заједнице.