Парастос дјечаку Слободану Стојановићу и другој невино страдалој дјеци биће служен у порти Храма Светог ђакона Авакума у Дрињачи код Зворника.

Породица и представници борачких организација Зворника положиће цвијеће и прислужити свијеће на мјесном гробљу гдје је сахрањен Стојановић.

Дванаестогодишњег Слободана Стојановића убила је у јулу 1992. године у насељу Каменица код Зворника Елфета Весели, која је била припадница Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље и Каменица, такозване Армије БиХ.

Слободан је мученички страдао када се, након што је избјегао са родитељима, вратио у своје село да одвеже пса, који је остао у дворишту, и никад се више није вратио.

Тијело дјечака пронађено је 16. јуна 1993. године у јами у засеоку Бајрићи у Новом Селу код Зворника приликом ископавања пет српских бораца.

Идентификован је ДНК анализом, након чега је сахрањен на гробљу у Дрињачи.

Према налазима патолога Зорана Станковића, које су тада пренијели медији, дијете је свирепо убијено – стомак му је био изрезан у облику крста и имао је видне повреде главе.

Суд БиХ је 8. маја изрекао првостепену пресуду којом је Елфета Весели осуђена на 10 година затвора за свирепо убиство дванаестогодишњег Слободана Стојановића.

ИзворРТРС
Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.