ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ

Тренутна температура: 17 ͦС
Најнижа температура у току ноћи: 13 ͦC
Tемпература на 5 цм изнад тла: 11 ͦC
Влажност ваздуха: 76%
Вјетар: тихо, без вјетра
Ваздушни притисак: 912 мбар
Падавине: /

БИОМЕТЕРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Пораст наоблаке, високе температуре и спарно вријеме, у већем дијелу дана ће узроковати проблеме хроничним болесницима и метеоропатама. Општу слику додатно ће погоршати и мањак свјежине у ноћи. Могуће су метеоропатске реакције попут главобоље, нервозе, малаксалости, у ноћи проблеми са сном.

СТАНИЦЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

СОКОЛАЦ: 6 прегледа
Ј.З.У. СРБИЈА: 38 пријема
КЦ ФОЧA: 25 прегледа, 4 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођена једна дјевојчица и један дјечак
КЦ ФОЧА: рођена једна дјевојчица

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Соколац: Без интервенција протеклог дана.

Општина Источно Ново Сарајево: Једна техничка интервенција,отварање стана у Спасовданској улици.

Општина Хан Пијесак: Интервенција ватрогасаца у мјесту Мироња на гашењу стуба далековода и околнног запаљеног жбуња и стабала шуме од 17,50 до 18,30 часова. Пожар угашен.

ЈКП ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ СОКОЛАЦ

Водоснабдјевање потрошача у Сокоцу је уредно.

Из ЈП ВиК,,ВРЕЛО БИОШТИЦА“ А.д. СОКОЛАЦ, у стечају обавјештавају потрошаче који користе воду са водоводног система ,,Бања Лучица’, односно потрошаче из насељених мјеста: Бања Лучица, Жунови, Медојевићи, Шараново Поље и Подгајине да неће бити снабдијевања водом са овог изворишта до даљњег, из разлога што су у ноћи између уторка и сриједе односно 30 и31. јула 2019 године, непознати починиоци извршили провалну крађу, демонтирали и отуђили комплетну опрему за испумпавање воде према базенима у Бања Лучици и Жуновима.

Из ЈП ВиК,,ВРЕЛО БИОШТИЦА“ А.д. СОКОЛАЦ, у стечају кажу:

– Обзиром на чињеницу да смо принуђени извршити набавку нових пумпи и монтажу цјелокупне пумпне станице, чију допрему морамо чекати значајно вријеме, молимо за рaзумјевање. Апелујемо на кориснике да буду стрпљиви и имају разумјевања док се не изврши набавка и уградња новог пумпног агрегата.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА А.Д. ПАЛЕ – РЈ СОКОЛАЦ

Соколац: Уредно снабдјевање електричном енергијом.

Општина Рудо: За данас (08.08.2019.године) планирани радови на дијелу 10 кВ вода Страгачина, у времену од 09,00 до 12,00 часова, без електричне енергије ће остати потрошачи који се напајају са 22 трафо подручја: Соколовићи, Мрсово, Полимље, Гаочићи, Бишевићи,Гривин, Сетихово, Равно Сетихово, Омачина, Баре, Горња и Доња Стрмица, Арбанаси, Грабовик, Страгачина, Бјељевине, Зарбовина, Пазаље, Подаврело, Радожље и Хунковићи.

АУТОБУСКА СТАНИЦА „АУТОХЕРЦ“ СОКОЛАЦ

Аутобуси из свих праваца стижу на вријеме на пероне наше аутобуске станице, и тако крећу до својих одредишта.

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.