Радим Пасер један је од власника Bugatti Veyrona који је на “стварном путу” одлучио да испроба могућности свог љубимца.

Како би био сигуран да му полиција неће сјести за врат, свој подухват је смјестио у Њемачку, на дио аутопута на којем не постоје брзинска ограничења.

Такође, како би свој подухват извео, требало је да води рачуна о бројним факторима. Један од њих је и чињеница да на путу тада не би требало да буде других возила која ће га ометати. Тако је изабрао дан с лијепим временом који је уједно био државни празник.

На проблем је наишао тамо гдје је најмање очекивао.

Аутомобил је одбио да откључа “спортски” начин рада. Морао је да потражи помоћ у сервису, на којем су одгонетнули како је аутомобил програмиран да не дозволи максималан ниво вожње, уколико је спољна температура испод или изнад одређене границе.

На крају је на дијелу од десет километра неколико пута покушао, да би постигао прво 399 км/х, потом 400 км/х, те да би у трећем покушају достигао 402,5 км/х, односно 250 миља на сат, преноси “Autopress.hr”.

Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.