Нова истраживања показују да су људи, који на друштвене мреже често постављају селфи фотографије, усамљени. Показали су то и резултати посљедње студије објављени у Journal of Research in Personality а под насловом “Check Your Selfie before You Wreck Your Selfie”.

У истраживању је учествовало 119 студената чији је задатак био да оцијене Инстаграм профиле 30 корисника, и то на основу 30 посљедњих постова.

Након тога су оцјењивали власнике профила, а на основу 13 атрибута, те су оне који често постављају селфи фотографије оцијенили као особе које не живе динамичним животом, те нису успјешне у послу којим се баве, објавио је Комонеwс.

Поред тога су их оцијенили и као више усамљене од оних који постављају фотографије које су снимили други.

Истраживачи су закључили да није било важно шта се још налази на фотографијама, па су као негативни доживљавани и они профили на којима се налазило превише селфија који су снимљени на егзотичним дестинацијама, током активности које се иначе сматрају привлачнима, а највише су критиковане фотографије које стављају акценат на физичку спремност корисника – попут селфија на којима корисници показују мишиће и остале резултате вјежбања.