Поред бројних проблема са којима се годинама суочавају црногорски поморци, којих има око седам хиљада, у посљедње вријеме сусријећу се са још једним. Због недавне заплијене огромне количине кокаина у САД-у, на броду МСЦ Гајан, када су ухапшени и поморци из Црне Горе, компанија која је власник поменутог брода донијела је одлуку да се на бродовима који плове до лука Јужне Америке више не могу запошљавати наши поморци. Овакав потез веома нарушава углед црногорских помораца. Неки од њих због од страха да не остану без посла су одлучили да се одрекну црногорског држављанства.

Из Удружења поморских капетана Црне Горе ЦдМ-у су коментаришући потезе помораца да се одрекну државјанства Црне Горе, казали да то генерално није случај, и позивају надлежне да се укључе у рјешавање новонастале ситуације.

“У складу са нашим сазнањима то генерално није случај. Ово су евентуално случајеви оних помораца који су запослени на једној великој поморској компанији која запошљава велики број наших помораца на којој се, на жалост, неки “поморци” баве криминалним радњама”, саопштили су ЦдМ-у из Управног одбора Удружења поморских капетана Црне Горе.

Због овог случаја компанија власница спорног брода је као превентивну мјеру, донијела одлуку да се на 15-ак бродова који плове до лука Јужне Америке више не могу запошљавати наши поморци. У Удружењу поморских капетана истичу да се овим се урушава репутација наших помораца која је дуго и са муком многих старијих генерација помораца грађена.

“Због оправдане бојазни наших помораца да се ова мјера може проширити и на остатак њихове флоте, могуће је да поморци рачунају да промјеном пасоша могу да сачувају посао. Како се ради о великом броју наших помораца који су дуго у тој компанији и који су већ доказани професионалци могуће је да их и компанија на тај начин жели задржати”, појсанили су у Удружењу поморских капетана Црне Горе.

Према њиховим ријечима такође, један од разлога може да буде и страх од пооштравања визног режима чиме црногорких поморци одмах постају неконкурентни на тржишту.

На питање шта треба урадити на побољшању положаја помораца Црне Горе у Управном одбору Удружења поморских капетана кажу да у циљу заштите интереса помораца треба примијенити преузете међународне обавезе које, у овом контексту, проистичу из МЛЦ И СТЦW конвенције.

“У контексту актуелних дешавања, Министарство саобраћаја и поморства да под хитно врати Лучким капетанијама у надлежност “овјеру навигације” помораца. Поред тога неопходно је пооштрити услове за добијање поморске књижице, као и да се уведу биометријски идентификациони документи поморца који треба да издаје МУП у договору са Лучким капетанијама, те да се постојећим системом посредовања при запошљавању помораца обухвате агенције које нијесу регистроване у нашој земљи, а које у појединим случајевима посредују за запошљавање великог броја помораца на једној компанији”, сматрају у Удружењу поморских капетана Црне Горе

Такође, заључују у Удружену, овим системом треба обухватити и појединце и друге субјекте који се сада нелегално баве овим послом.

Члан Предсједништва Демократа Владимир Јокић позвао је надлежне да испитају да ли се стопирају визе нашим поморцима због кријумчара наркотицима.