Нема изговора Србија има велику шансу да избори место на Европском првенству 2020, упркос лошим резултатима у квалификацијама, а захваљујући првом месту у групи Лиге нација. За то су јој потребне две победе и то против репрезентација које су далеко слабије од нас

Србија и даље има велику шансу да избори место на ЕУРО 2020, упркос лошим резултатима у квалификацијама, а захваљујући првом месту у групи Лиге нација.

У марту следеће године „орлове“ чекају ривали који су неупоредиво слабији од нас и које просто морамо да победимо!

Све осим пласмана Србије на Европско првенство биће прави дебакл.

Наиме, наша репрезентација је осма по вредности у Европи и заиста би било срамота да не успемо да се пласирамо међу чак 24 тима који иду на ЕУРО.

Пошто кроз квалификације готово да више нема шанси за завршни турнир, већ сада је потребно да се окренемо фајнал-фору Лиге нација.

Тамо ће нас чекати три тима која збирно не вреде као „орлови“. Далеко од тога да је лако бити најбољи у тој конкуренцији, али ако не можемо да будемо бољи од Норвешке, Шкотске и Бугарске… Е, онда нам стварно није ни место на Европском првенству.

Могуће је да дође до неких промена, па тако да, уместо Бугарске, ту буду Финска или Израел, али то опет не мења ствари. Србија како зна и уме треба да победи сваку репрезентацију без обзира на податак да ће оба меча (полуфинале и финале, ако га буде) играти на гостујућим теренима.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ПУТ ОД ЛИГЕ НАЦИЈА ДО ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА

Ко игра?

* Норвешка – Србија
* Шкотска – Бугарска

Која су правила?

По принципу фајнал-фора. Победници полуфинала иду у финале, а бољи из тог меча добија карту за ЕП.

Кад су утакмице?

26. март 2020. године полуфинала
31. март 2020. године финале

Где се игра?

Полуфинални мечеви играју се теренима боље пласираних репрезентација у Лиги нација (Норвешка и Шкотска). Финале се игре на терену боље пласиране селекције у групној фази Лиге нација.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
* тренутно стање ствари, могућа и промена ако репрезентације изборе пласман на ЕП путем квалификација

ВРЕДНОСТИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

Србија 390.000.000 евра
Шкотска 170.000.000 евра
Норвешка 120.000.000 евра
Бугарска 34.000.000 евра

ИзворКурир
Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.