У Новом Саду је убијен Црногорац Жељко Булатовић (55). Он је упуцан око 22 сата испред зграде у Улици Браће Дроњак у којој је живио.

Жељо Булатовић је отац Александра Булатовића који је прије неколико година са Сашом Видовићем убио Мирослава Лазаревића у Источном Сарајеву.

Сумња се да је мотив ликвидације Булатовића освета за поменуто убиство. Према незваничним информацијама мушкарац је убијен хицем из пиштоља, а свједоци из околних зграда су чули бар један пуцањ и потом покушаје репетирања.

На Новом насељу се налази велики број патрола полиције, која је блокирала кварт. На лицу мјеста је и Хитна помоћ.

Убијени Булатовић је наводно живио у петоспратници, испред које је убијен, а доселио се прије шест мјесеци.

Убиство због којег је највјероватније ликвидиран Булатовић догодило се у Источном Сарајеву 16. октобра 2016. године.

Тада је убијен Мирослав Лазаревић (32), а за ову егзекуцију су у Бањалуци осуђени Саша Видовић (35) и Александар Булатовић (31), који је син убијеног Жељка Булатовића.

Видовић је осуђен на 20 година, а Булатовић на 19 година робије.

Мирослав Лазаревић (32), члан осуђиване ауто-мафије из Источног Сарајева, убијен је 16. октобра 2016. године у мафијашкој сачекуши. Злочин се догодио око два сата иза поноћи када су извршиоци на Лазаревића отворили ватру док се аутомобилом “голф 7” возио кроз Београдску улицу.

Лазаревић (32) је убијен хицима из аутоматске пушке пронађене у БМW X 5, који је недуго након убиства запаљен у Алеји липа у Сарајеву. Чак 23 чауре пронађене су на мјесту убиства Лазаревића, и неколико фрагмената зрна извађених из тијела и гардеробе убијеног испаљени из аутоматске пушке која је пронађена у запаљеном БМВ.

Супруга убијеног, Бранка Лазаревић, током свједочења је тражила да се оптужени најстроже казне за злочин, који је назвала “подмуклим и кукавичким чином”. На питање предсједника судског вијећа ова мајка троје дјеце рекла је да захтјева и одштету, али износ није прецизирала наводећи да ништа не може да намири штету и бол њене породице.

Свједоци су у уторак потврдили да су се оптужени Видовић и Булатовић добро познавали, да су их виђали заједно. Обојица су користили “блекберије”, а од појединих лица су набављали више возила која су највјероватније препродавали. Истим послом бавио се и убијени, који је мимо тога с оцем држао свадбени салон, док је и у Црној Гори имао фирму.