Ако дете није баш радо да вам исприча како је било у школи, овај трик ће помоћи да вам се „отвори“.

Када покупе децу из школе, родитељи обично испитују децу како су провели дан у школи. Неки малишани радо одговарају на питања родитеља, други баш и не, па обично кажу само „добро“.

Уколико дете није баш вољно да вам прича о томе како проводи дан у школи, психолог др Венди Могел тврди да овај трик може да вам помогне и наведе дете да говори о томе.

„Када покупите дете из школе, склоните свој телефон у џеп и реците: ‘Мислио/ла сам данас на тебе када сам видео/ла (било шта што дете воли)’. Ако поменете нешто што ће повезати оно што они воле са вашим даном, ова мала, емоционално осетљива створења, знаће да мислите на њих када нисте заједно. То им јако пуно значи и стварно је магичан трик. И заиста ради“, тврди психолог.

Другим речима, оно што др Могел саветује је да разговор започнете показујући им да и волите нешто што они воле и дајући им до знања да мислите на њих током дана, па ће тако они бити вољнији да отворено разговарају са вама.

Вреди пробати…

ИзворМондо
Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.