С времена на време је поребно да прочистимо организам како би функционисао боље и у исто време ће да се побољша здравствено стање.

Да бисте то урадили, можете да користите тродневну дијету у којој можете да једете колико год желите… чорбу!

Да – чорбу, на крају крајева, то је одлична храна, која ће избацити све токсине из тела и осигураће му све потребне хранљиве састојке.

Ево и осносних предности тродневне дијете са чорбом:

– побољшаћете рад лимфног система, плућа, црева, бубрега, јетре и коже,

– нормализоваћете варење и ојачаћете имунитет,

– влакна у супи побољшавају метаболизам, смањиће шећер у крви,

– осетићете прилив енергије, осим тога ћете изгубити неколико килограма.

Правила код држања дијете са чорбом

– дијета траје од 1 до 3 дана. Можете је поновити након месец дана и сваки дан да једете од 5-6 тањира супе,

– осим поврћа, можете додати и омиљене зачине и биљке у чорбу,

– за време дијете за пречишћавање, пијте много воде да бисте одстранили токсине из тела,

– прирпемите супу дан пре него што почнете са дијетом.

За време дијете не можете да једете ништа друго осим чорбе – коју можете јести у којој год количини. Количину састојака регулишите по укусу. Ако немате неки од састојака, додајте или замените сличним састојком.

Ево 3 набоља рецепза за чорбе за прочишћавање. Можете их смењивати за време дијете.

Чорба од броколија

Угрејте маслац у шерпи, додајте броколи, исечени целер и лук. Пропржите поврће на тихој ватри 5 минута, након тога сипајте бујон од поврћа у шерпу. Кувајте супу док поврће не буде готово. Посолите и поспите бибером по укусу и додајте омиљене зачине. Можете пасирати чорбру у блендеру и тако ћете имати крем чорбу од броколија.

Чорба од шаргарепе

Сипајте бујон од поврћа у шерпу, додајте исечено поврће у њега – шаргарепу, ђумбир, бели лук. Оставите да ври и да се динста на тихој ватри. Пропржите лук у мало маслаца док не добије златнобраон боју и додајте у поврће, оставите да се кува 10 минута. Посолите, поспите бибером по укусу и додајте омиљене зачине, можете пасирати у блендеру.

Чорба од сочива

Угрејте маслац у шерпи, додајте исечено поврће – кромпир, јабуку, шаргарепу и лук, пропржите на тихој ватри 10 минута. Након тога сипајте бујон и додајте сочиво, ђумбир, кумин, чили у праху, алеву паприку. Оставите да ври још 30 минута или док поврће не буде готово. Посолите по укусу и можете пасирати у блендеру.

Немојте заборавити! Да би се сачувао ефекат дијете дуже времена, у будућности треба да избегавате храну која причињава упале у телу.

Ова тродневна дијета за прочишћавање треба да буде ваш први корак ка здравој исхрани.

Када се период дијете заврши, немојте се враћати старим навикама, поштијте ова следећа три правила.

1. Избегавајте храну која изазива алергијске реакције у организму. Такви алергени могу бити јаја, млечни производи, цитруси, чоколада, семенке и орашасти плодови. Пробајте да избаците ту храну из ваше исхране неко време, пратите промене у здрављу и самопоуздању.

2. Избегавајте пржену храну. Већина масноће која се користи за пржење је лишена потребних хранљивих састојака и користи, и уништава се у процесу пржења. Исто то се дешава и са производима које пржите.

3. Избегавајте прерађену храну и газирана пића. Слаткише, полуфабрикате – све то и још много ствари оптерећује систем органа за варење и изазива упале у организму.

Да би ефекат дијете са чорбом био дужи и да би се одстранио процес упале у организму, могу да вам помогну састојци као што су: масне рибе, ђумбир, љута алева паприка. Таква дијета ће вам помоћи да изгубите вишак килограма и да побољшате здравље. Будите здрави!