Саобраћај се овог јутра на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија уз повољне услове за вожњу, без застоја, док је на дионицама на којима су у току радови измијењен режим вожње и регулисан привременом сигнализацијом.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на мјестимично смањену видљивост због магле у котлинама и дуж ријечних токова и возачима савјетују максимално опрезну вожњу, посебно на дионицама у усјецима и поред камених косина, гдје постоји могућност одрона камења и земље на коловоз.

Данас је од 7.00 до 15.00 часова обустављен је саобраћај за сва возила на локалном путу Шешковци /општина Лакташи/-Стари Мартинац /општина Србац/, ради реконструкције пута.

У том термину, возила ће бити преусмјеравана на алтернативне путне правце.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац и Козарска Дубица-Приједор, са Улицом 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконстукција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.

У току је изградња мале хидроелектране „Крупац“ на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, на локалитету Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

У току је и постављање наплатних станица „Александровац“ и „Нова Топола“, на путевима који се спајају из ових мјеста са ауто-путем.

У току су радови на изградњи и спровођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“, Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и да поштују привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Јоховац-Руданка, због искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, најављене су измјене у одвијању саобраћаја.

Деминирање терена изводи се на радилишту „Клакари Доњи 8, 13 и 14“, општина Брод, због чега су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току је реконструкција регионалног пута Лукавица-Пале, као и радови на проширењу моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, као и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици /општина Нови Град/, потпуно је обустављен саобраћај.

На подручју Федерације БиХ због редовног сервисирања тунела „Вис“, „25. новембар“ и „Граб“ вечерас од 20.00 до сутра до 6.00 часова биће затворена десна страна дионице ауто-пута Лепеница-Тарчин.

Радови на ауто-путу изводе се и на дионици Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине, где је саобраћај преусмјерен из возне у претицајну траку.

На дионици Подлугови-Сарајево сјевер саобраћај се одвија двосмјерно у дужини од два километра.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу „Врандук два“, у ноћним сатима саобраћај се обуставља од 0.30 до 4.30 часова.

Током дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично једном траком, а због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Тетово /Немила-Тетово-Зеница/ забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Спорије због радова саобраћа се и на дионицама магистралних путева Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Језеро-Јајце у дијелу на подручју Федерације БиХ.

Због радова на регионалном путу Кисељак-Крешево данас од 8.00 до 19.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на алтернативни правац Кисељак-Лепеница-Крешево.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

И даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Због санационих радова на дионици магистралног пута од граничног прелаза Дољани до граничног прелаза Метковић, на мјесту извођења радова саобраћа се наизмјенично једном траком уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза – Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.