Фото: Јелена Маринковић

Глумци београдског позоришта за дјецу „Полетарац“ поново су гостовали у соколачком вртићу и са новом представом „Моја машта може свашта“ увесељавали најмлађе. Едукативна и занимљива представа доноси причу о сукобу књиге и мобилног телефона, а одржана је у оквиру активности поводом „Недјеље дјетета“.

Фото: Јелена Маринковић

Глумац Синиша Пилиповић нам је рекао да су дјеци послали поруку да морају умјерено користити мобилне телефоне, како не би заборавили књигу и игру.

– Радимо интерактивне представе, а управо на тај начин малишани нешто науче. Са дјецом нема шале, уколико им се не свиђа прича, устану и оду, тако да је радити за њих озбиљна ствар. Морам признати да су дјеца у Сокоцу одлична публика – додао је Пилиповић, наглашавајући да се радује неком новом сусрету.

Фото: Јелена Маринковић

Позороште за дјецу „Полетарац“ основано је 1989. године и путује широм бивше Југославије. Броји осам сталних чланова, а по потреби се ангажују глумци из других позоришта, са којима сарађују.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.