Assassins Creed: Unity

Богородичина црква Нотр Дам представља једну од најважнијих знаменитости Париза, па је тако пожар који је недавно уништио велики део катедрале уздрмао цео свет.

Месеци су прошли од тада, а још се трага за најбољим решењем за реконструкцију.

Једно од решења јесте да се за обнову кровне конструкције и торња користи дрвеће из тропске шуме која извире из језера Волта у Гани.

Верује се да ова стабла имају довољну чврстину за обнову овако важне катедрале. Стабла су много отпорнија него у некој другој шуми, јер су 1965. године потопљена када се правила брана, а пошто се нису распала, само су ојачала, преноси Б92.

Међутим, многи се противе овом решењу, због негативног утицаја на локални еко-систем.

Осим промене коју би донело одсуство дрвећа, страхује се и од последица загађења које изазивају машине неопходне за цео процес вађења, обраду и транспорт дрвећа.

Компанија „Кете Краци тимбер рековери“, која је преузела на себе сав посао, тврди да је ово заправо много боље решење, него да се сече младо дрвеће.

Француска влада још није одлучла којим материјалом ће обновити Нотр Дам, јер им је за сада приоритет да се знаменитост обезбеди од даљег пропадања, па тек онда обнова настрадалих делова.

Туристичка атракција ће до даљег бити затворена за улазак.

ИзворТањуг
Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.