Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је Срни да му је Република Српска на првом мјесту и да је у интересу грађана и Српске учествовао на трибини у Источном Сарајеву, на позив српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, и разговарао са представницима друштвеног, пословног и политичког живота овог дијела Републике.

Коментаришући саопштење СДС-а да се неће одазвати позиву српског члана Предсједништва БиХ које је касније уклоњено са веб-сајта те странке, Бјелица,  каже да није размишљао о томе и да је скупу присуствовао да би разговарао о пројектима општине Соколац у интересу грађана које представља.

Он истиче да је од Додика добио обећање да ће подржати низ пројеката на подручју општине Соколац, вриједних неколико десетина милиона КМ, што је најбитније за ову локалну заједницу и њене грађане.

Бјелица је навео да је Додика питао и о траси ауто-пута Београд-Сарајево и добио одговор да ће бити рађено према документима Републике Српске предвиђеном трасом од Вишеграда, Устипраче, Рогатице, Подроманије и ЛЈубогоште.

Он наглашава да је до сада имао коректну сарадњу са свим нивоима власти у Републици Српској и БиХ и одазивао се позивима за разговоре у Савјету министара и свих других нивоа власти у Српској и БиХ гдје је било ријечи о развојним пројектима и проблематици коју треба заједнички рјешавати.

У Источном Сарајеву синоћ је, у организацији српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, одржана трибина којој је присуствовало око 250 представника друштвеног, пословног и политичког живота града Источно Сарајево.

ИзворСРНА
Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.