Златно млеко је древни рецепт са куркумом и биљним млеком за савршено здравље. Оно има противупално и аналгетично дејство, лечи јетру, кашаљ и прехладе, рак, дисајне проблеме, несаницу, органе за варење, за здраве кости, менструалне грчеве, чисти крв.

Златна паста

Да бисмо припремили златно млеко у домаћим условима, потребно је прво да припремимо златну пасту. За то нам је потребно;

  • куркума – 15 г
  • чиста вода – 90 мл

Главни састојак овде је курмума, сви сте чули за њена позитивна својства. Почињете са њеном припремом тако што на тихој ватри помешамо куркуму са водом (чистом, прекуваном или изворном). Мешамо непрестано у трајању од 7-10 минута. За то време из куркуме се ваде корисна својства.

Ако паста буде много густа, додајте мало воде, пред крај кувања консистенција пасте треба да буде као густа смеса за колач. Ставите пасту у стаклену посуду и лувајте у фрижидеру, затворену, тако може да издржи око две недеље. Од ове смесе правите златно млеко. За припрему вам је потрено.

Златно млеко

пиринчано млеко – 1 шоља (домаће припремљено по рецепту који се налази доле)

  • златна паста – 1 кашичица
  • заслађивач – мед или јаворов сируп

Промешајте смесу на тихој ватри 5 минута да се паста раствори у млеку (не треба да проври). Додајте заслађивач по укусу, а за већи ефекат млека и прстохват свеже самлевеног бибера.

Узимајте ово млеко када осетите да вам је имунитет ослабљен, у трајању од неколико дана, тако ћете спавати мирније и будићете се здравији сваког дана.

Пиринчано млеко

Направите пиринчано млеко – домаће, јефтино и једноставно. Пиринчано млеко је одлична замена млечних састојака за вегетаријанце, вегане, људе који су нетолерантни на лакотозу и све који покушавају да живе здраво. Осим тога, млеко не садржи лактозу, не садржи ни холестерол.

Домаће пиринчано млеко је много јефтиније него у продавници, не садржи вештачке заслађиваче. Садржи малу количину масти у проеђењу са осталим врстама млека и није потребно много труда да се направи.

Ослоните се на сигуран квалитент и сачувајте новац, Биће вам потребно:

  • интегрални пиринач – 1 шоља
  • вода – 6 шоља

Оперите пиринач и додајте воду, ставите на тиху ватру и кувајте два сата да би лепо мога ода омекша. Скуван и потпуно охлађен пиринач ставите у блендер у односту 1:2 са прекуваном и хладном водом и пасирајте док не добијете хомогену смесу. Оставите смесу да стоји 1 минут и процедите кроз сито, кашу такође протерајте кроз сито.

Чувајте млеко у фрижидеру у затвореној посуди од стакла. Ако не можете да конзумирате млеко тако, додајте мало меда.

1 КОМЕНТАР

Comments are closed.