Полиција у Српцу ухапсила је Н.А. из Вукосавља због сумње да је починио кривично дјело преваре.

Случај је полицији пријављен 8. децембра, када је оштећени испричао да су му пред кућу дошле двије непознате особе и купиле запрежна кола. Договорена је цијена од 150 марака, али су преваранти исплатили 150 динара и отишли у непознатом правцу.

Брзом и ефикасном реакцијом полицијских службеника, истог дана око 15 часова, идентификован је и лишен слободе Н.А. из Вукосавља, због сумње да је извршио кривично дјело “превара”. Током испитивања, од осумњиченог су одузете предметне ствари, те су враћене власнику – саопштено је данас из Полицијске управе Градишка.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се по комплетирању и документовању предмета подносе извјештај за почињено кривично дјело.

Полицијска управа Градишка уједно је апеоловала на све грађане да се заштите од оваквих или сличних кривичних дјела, те да, уколико, примјете лица за која се сумња да се баве било којим видом преваре, одмах обавијесте најближу полицијску станицу позивом на број телефона 122.