Центар за изградњу мира ЦИМ организује други Мировни камп и караван у оквиру #StaRBiH пројекта за младе (18-30 година) из сљедећих општина/градова: Велика Кладуша, Бања Лука, Јајце, Добој, Бијељина, Олово, Сарајево, Столац, Соколац и Мостар у периоду од 1. – 14. децембра.

Након одржаног Мировног кампа, слиједи Мировни караван који представља петодневно путовање кроз градове Босне и Херцеговине покривене СТаР пројектом гдје ће учесници имати прилику да размјењују искуства са локалним актерима невладиних организација, вјерским лидерима, ратним ветеранима.

У петак 13. децембра Мировни караван стиже и у општину Соколац гдје ће се одржати панел дискусија са представницима и волонтерима различитих невладиних организација који доприносе изградњи мира и међуетничком помирењу.

Учесници Мировног кампа и каравана ће са присутнима подијелити искуства која су стекли учешћем и добити информације и контакте који ће им бити значајни при имплементацији локалних иницијатива.

Вријеме одржавања панел дискусије: 13. децембар у 13:00 часова

Мјесто: просторије Општине Соколац

Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.