У сусрет предстојећим празницима, припадници Полицијске станице Соколац, спроводиће од 16. децембра акцију спрјечавања недозвољене продаје и употребе пиротехничких средстава. Према наводима из ПС Соколац, предузете мјере биће ригорозне и сва лица која се буду бавила незаконитом продајом пиротехничких средстава биће санкционисана.

Казне прописане Законом о јавном реду и миру за недозвољену употребу пиротехничких средстава износе од 300 до 900 КМ за физичка лица, те од 2.000 до 6.000 КМ за правна лица.

Како истиче командир ПС Соколац Радован Шаренац, ових дана ће, у сарадњи са нaчeлником општине Милованом Бјелицом, бити организован Форум за безбједност грађана, на којем ће посебна пажња бити усмјерена на тему предузимања свих мјера и радњи како би новогодишњи и божићни празници протекли у безбједној и свечаној атмосфери.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.