Фото: Бојана Марковић

Соколачка публика синоћ је имала прилику да ужива у одличној футсал представи коју су приредили футсалери домаћег КМФ „Гласинац“ и познати гости из Београда КМФ „Црвена звезда“. Повод гостовања је хуманитарна турнеја, те промоција футсала и пријатељства.

Спортски директор „Црвене звезде“, Бошко Васиљевић, рекао је да му је велико задовољство што имају прилику да посјете Републику Српску, а још важније да подрже хумани карактер посјете.

Фото: Бојана Марковић

– Наш тим као првак Србије и носилац имена и грба „Црвене звезде“ настоји да се одазове оваквим акцијама. Иако смо имали бројне понуде у Европи и иностранству, одлучили смо се да посјетимо Републику Српску и да се придружимо хуманитарној акцији. Захваљујем се нашим пријатељима из Сокоца што имамо прилику да промовишемо футсал као спорт, да се дружимо и градимо пријатељства, казао је Васиљевић.

Он је оцијенио да општина Соколац има одличне услове за тренирање, изграђену спортску инфраструктуру и пријатан амбијент. Није искључио могућност да још неке селекције „Звезде“ дођу у Соколац.

Фото: Бојана Марковић

Тренер КМФ „Црвена звезда“, Милош Алиловић, рекао је да ово није прво гостовање у Сокоцу, али да је прво хуманитарног карактера, што му је посебно драго.

– Било је још неколико градова који су изразили жељу да нас угосте. Нажалост сада нисмо у могућности да се одазовемо свима, али надам се да ће у наредном периоду бити још прилика. Задовољни смо што шаљемо једну позитивну поруку и што промовишемо футсал, спорт који је у великој експанзији, како код нас тако и у свијету. Све више младих спортиста се опредјељује за футсал, а надам се да и овдје има талената. Врата „Црвене звезде“ су им широм отворена, казао је Алиловић.

Иако је „Црвена Звезда“ своју турнеју по Републици Српској отпочела побједом савладавши футсалере „Гласинца“ резултатом 6:5, тренер „Гласинца“ , Предраг Добриловић је истакао да је било задовољство угостити најбољи састав „Звезде“.

– Радовали смо се овом пријатељском сусрету, јер кроз овакве утакмице подижемо форму, што ће нам свакако бити од користи у наставку такмичења у Првој футсал лигу РС. Играли смо на високом нивоу, а доказ томе је и уједначен резултат. Увијек смо ту да подржимо хуманитарне акције, тако да подршка нашој суграђанки Сњежани Башевић није изостала, истакао је Добриловић.

Фото: Бојана Марковић

Утакмица је била динамична и пуна преокрета. Иако је резултат био у другом плану, треба поменути да су обје екипе приказале одличну игру и борбеност. Прво полувријеме протекло је у бољој игри Сокочана који су до полувремена имали предност од три гола, а на паузи резултат је био 4:1. Поготке за „Гласинац“ уписали су Стефан Арбиња, који је био стријелац у два наврата и Радош Чолић, а први гол за „Звезду“ постигао је Ђорђе Милосављевић. У другом полувремену головима двоструког стријелца Давора Поповића, Миљана Радмановића, Марка Перића и Страхиње Чарапића „црвено-бијели“ стижу до заслужене побједе. За „Гласинац“, у наставку гол је постигао Ненад Ђерић.

Капитен „Звезде“ и репрезентације Србије, Марко Перић није крио одушевљење након сусрета. Како каже, задовољство је било играти у пријатном амбијенту, пред соколачком публиком.

– Срећан сам кад год нам се укаже прилика да некоме помогнемо. То је наша мисија која је била и повод организовања хуманитарне турнеје. Захвалан сам нашим домаћинима на одличној организацији, али и на фудбалској представи коју су вечерас приредили. Надам се да ће ово дружење прерасти у традицију и да ће футсал још више да се игра у дворанама широм региона, казао је Перић.

Поклон за дугогодишњег навијача „Црвене звезде“

Гости из Београда искористили су прилику да обрадују и највјернијег навијача „црвено-бијелих“, Сокочанина, Жељка Радовића, ком су уручили дрес најдражег клуба.

„Црвена звезда“ до краја своје хуманитарне турнеје по Републици Српској планира да одигра мечеве у Невесињу и Источном Сарајеву. Од нас су се опростили уз обећање да ће поновити дружење на Романији.

Организатор овог спортског догађаја био је КМФ „Гласинац“ Соколац уз покровитељство кабинета начелника општине Соколац, Милована Бјелице.