Ненад Нешић је изабран за в.д. предсједника ДНС, Милан Радовић за в.д. замјеника предсједника ДНС-а, а Дарко Бањац за в.д. генералног секретара странке, на данашњој ванредној сједници ДНС-а са једном тачком дневног реда а то је разматрање новонастале ситуације након оставки Марка Павића и Драгутина Родића.

„Надам се да ће Павић и Родић након преспаване ноћи одлучити да остану чланови странке. Предсједништво је одлучило да треба да буде овако, иако ја нисам био за то“, поручио је Ненад Нешић.

„Доста тога смо морали да расправимо. Све одлуке смо донијели јединствено. Од Павића и Родића ћемо још дуго учити. Чека нас много рада и труда“, каже Бањац.

Још раније се спекулисало да су потпредсједници Дарко Бањац и Ненад Нешић главни кандидати за мјесто предсједника. Сједница је услиједила након неопозиве оставке дугогодишњег предсједника ДНС-а Марка Павића. Оставку је поднио и генерални секретар Драгутин Родић. Током дана је најављена и смјена министа за саобраћаја и веза Неђе Трнинића на захтјев ДНС-а.

Сједница Главног одбора ДНС-а најављена је крајем јануара или почетком фебрура, а ово су привремени органи до унутарстраначких избора. Ванредна сједница трајала је око два и по сата.

До подјела у ДНС-у дошло је након што страначко руководство није могло да се опредјели око имена кандидата за позицију министар у Савјету министара.

На сједници у Бањалуци присуствовали су потпредсједници Ненад Нешић, Дарко Бањац, Марко Аћић, Огњен Тадић, као и Милан Радовић, Драгомир Јовичић, те предсједници регионалних одбора из цијеле Републике Српске, једино није присутан Миленко Ђаковић од чланова предсједништва.