Фото: ОСМ радио

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да ће већ у првом кварталу године бити креиран закон о Олимпијском центру „Јахорина“ који ће још снажније допринијети развоју њене инфраструктуре и капацитета.

„Ово је привилегија за Републику Српску. Овакву планину, олимпијску љепотицу, могу само да пожеле све земље у окружењу“, рекао је Вишковић новинарима на Јахорини.

Он је менаџменту Олимпијског центра „Јахорина“ поручио да наставе са веома плодним и ефикасним радом и да при томе посебну пажњу посвете безбједности посјетилаца планине.

Вишковић је нагласио да су све инвестиције Владе Републике Српске у Јахорину дале одличне резултате, подсјећајући да је, како је и обећано, изграђен дио магистралног пута преко Требевића према Јахорини, што је још један показатељ бриге Владе Српске за олимпијску љепотицу.

Он је најавио да ће, на његов захтјев, веома брзо бити појачано електроенергетско напајање Јахорине и њених инфраструктурних система и капацитета, с циљем што ефикаснијег рада Олимпијског центра.

„То је неопходно како би Јахорина могла да се још више и брже развија“, истакао је Вишковић.

Вишковић је најавио и изградњу кружног тока на Јахорини, што ће у великој мјери омогућити безбједнији саобраћај на планини.

Он је поздравио и иницијативу да се дјеци са подручја града Источно Сарајево обезбиједи бесплатан превоз и ски-пас на Јахорини, при чему је начелницима градских општина обећао да ће за те намјене за сваку општину издвојити по 10.000 КМ из буџетске резерве премијера.

„Наша омладина треба да заволи ову предивну планину и да ужива у њеним чарима“, истакао је Вишковић.

Вишковић је рекао да ће у наредном периоду у сарадњи са ресорним министарствима додатна пажња бити посвећена не само развоју туризма, него и пољопривреде на овом подручју.

„Нема бољег мјеста за живот од Републике Српске“, поручио је Вишковић са Јахорине.