Фото: Јелена Маринковић

У оквиру Програма бесплатног кориштења скијалишта на Јахорини за дјецу са подручја града Источно Сарајево, јутрос је из Сокоца отпутовала шеста група и седамдесет четворо дјеце, чиме је закључено са данашњим даном подијељено 519 ски – карата. Са дјецом и данас бораве координатори, који ће се побринути за њихову брезбједност.

– Захваљујући организаторима, већ трећу сезону дјеца из Сокоца, као и свих општина Града, имају прилику да квалитетно проводе зимски распуст и уживају на олимпијској љепотици. Ово је заиста једна позитивна прича из које излазе добри сикјаши и пријатељства. Координатори сносе велику одговорност и од тренутка одласка до повратка у Соколац они су родитељи те дјеце. Учимо их да скијају, изнајмљујемо опрему, пратимо сва њихова кретања. Зато за највише седам до десет дјеце одговара један координатор – истакао је Бојан Обреновић, један од двадесет девет координатора колико их је ангажовано у трећој сезони бесплатног скијања на Јахорини.

Дјеца су препознала значај овог пројекта и ношени претходним искуством, са задовољством се враћају на олимпијску љепотицу.

– Као и претходне двије сезоне, радо учествујем у овом програму током зимског распуста, али и викендима када је у току редовна школска настава. Захваљујем се прије свега начелнику и општини Соколац, те Олимпијском центру ,,Јахорина“, који су нам омогућили да на овај начин проводимо слободно вријеме – казала нам је Тамара Беатовић, ученица другог разреда гимназије у Средњошколском центру „Василије Острошки“ Соколац.

Реализација пројекта почела је 8. јануара и трајаће до краја зимске сезоне, а заједнички га спроводе Олимпијски центар „Јахорина“, општине у саставу града Источно Сарајево и Влада Републике Српске.