Акоуочи одласка на спавање имате неодољиву жељу за слатким, постоје једноставни трикови који би вам могли помоћи сузбити апетит.

Креатори аустралског програма мршављења „Тхе Хеалтхy Муммy“ подијелили су ритуале које требате практиковати како бисте утицали на апетит у вечерњим сатима.

“Да бисте се ријешили неке навике, потребно вам је и до 28 дана. Зато је важно слиједити наше савјете сваки дан, барем три седмице”, појашњавају стручњаци према којима је кључно уносити довољно протеина, поврћа и цјелих житарица за вечеру како касније не бисте жудјели за забрањеним намирницама.

Ако пак преферирате мање обилну вечеру, одлична опција су воћна салата и јогурт с мало масти. Показало се да је за сузбијање апетита најучинковитији грчки јогурт.

Још један трик је прање зубе одмах након вечере.

“Обично се ум поиграва с вама, осим ако дојите, онда је врло вјеројатно глад коју осјећате стварна. Избаците сав јунк фоод из куће како не бисте дошли у искушење”, кажу стручњаци.

У сузбијању апетита може помоћи шаљица топлог чаја или ледена вода с лимуном. Уз то, добро је и скренути мисли с хране бавећи се вјежбом или читањем књиге.