Истинска Црна Гора и вечерас је била у молитвеном ходу за одбрану светиња Божијих и вјечнога људскога достојанства, а против озакоњења отимања црквене имовине и понижавање Српске православне Цркве и њених вјерника, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

– Поред крсног хода, у свим храмовима служени су молебани Пресветој Богородици, којима вјерници умољавају Богомајку да похита у помоћ и не дозволи отимање светиња – наведено је на сајту Митрополије.

Дижући свој глас против контроверзног Закона, десетине хиљада вјерника, грађана Црне Горе, и вечерас су на улицама широм земље понављали: „Не дамо светиње!“.

Подгорица: У најмасовнијој литији до сада у овом граду учествовало је више десетина хиљада грађана.

Претходно се хиљадама грађана испред Саборног храма прикључила литија која је у 17.00 часова кренула из манастира Успенија пресвете Богородице на Дајбабској гори, као и литија из Љешанске нахије, из Круса, коју је од 16.00 часова предводио свештеник Предраг Шћепановић.

Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.