Безбедносно информативна агенција Србије обратиће се званичним захтевом Агенцији за националну безбедност Црне Горе у којем ће тражити све релевантне информације у вези са вечерарашњим дивљањем такозваних црногорских патриота који су претукли младића у центру Подгорице и то само зато што је подигао три прста – сазнају „Новости“.

Према нашим изворима, БИА ће од црногорских колега захтевати предају видео материјала, јер су камере у близини тржног центра Делта забележиле варварски напад на младића, који се догодио после дочека ватерполо репрезентације Црне Горе на коме су се могле чути шовинистичке пароле и скандирања. Подсећамо, група од десетак „патриота“, опремљених црногорским заставама, насред улице је брутално претукло младића који је подигао три прста. Јурили су га булеваром, а када су га сустигли оборили су га на земљу и шутирали у главу.

Недуго затим, десио се инцидент на излазу из главног града Црне Горе у смеру ка Никшићу. Револтирани насиљем код Делте, група младића каменовала је колону возила која су се враћала са дочека ватерполиста, а која су била окицена црногорским барјацима.

Медији у Црној Гори, блиски власти, у први план истичу „дивљаштво на излазу из Подгорице, стављајући га тенеденциозно у први план, а занемарујући премлаћивање у центру града, које је највероватније и било повод за насиље над колоном која се враћала са прославе.

Наши извори преносе нам да директор полиције Црне Горе Веселин Вељовић и његов помоћмик Зоран Лазовић, који слови за човека за специјалне задатке Мила Ђукановића, врше огроман притисак на Митрополију црногорско-проморску, да осуде каменовање навијача и да премлаћивање младића због три прста падне у други план. Они наводно ову операцију спроводе преко својих људи у МПЦ.