У соколачкој Установи за предшколско васпитање и образовање тромјесечни програм припреме дјеце за школу похађаће 55 малишана, према пријавама у октобру прошле године, рекла је Срни директор Биљана Косорић.

Она је нагласила да очекује упис малишана почетком наредне седмице, након што родитељи приложе родне листове и љекарска увјерења.

Према њеним ријечима, програм ће бити реализован од 2. марта до краја маја, а васпитачи ће бити ангажовани са листе соколачког Бироа Завода за запошљавање Републике Српске.

Дјеца ће, највјероватније, бити распоређена у двије групе, о чему коначну ријеч даје ресорно министарство Републике Српске.

Косорићева је нагласила да се за бесплатни програм припреме дјеце за школу уписују дјеца рођена 2014, те 2013. која до сада нису кренула у школу.

-Циљ овог програма је социјализација малишана, упознавање и дружење са вршњацима ван породице и кратко одвајање од родитеља, што ће бити реализовано у нашој установи- навела је Косорићева.

Припремни предшколски програм суфинансира Министарство просвјете и културе Републике Српске, а носилац активности су школске или предшколске установе у локалним заједницама.