Фото: Сања Копривица

На Јахорини је јуче одржан први турнир у одбојци на снијегу „Трофеј Јахорина 2020“, који је окупио 50 такмичара.

Предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић изјавио је новинарима да је одбојка на снијегу у свијету, посебно у Европи, све популарнија и претендује да постане олимпијски спорт.

-Циљ организације промотивних турнира, попут овога, јесте да одбојка на снијегу у будућности добије статус олимпијског спорта и да се појави на зимским и љетним Олимпијским играма– истакао је Поповић.

Он је навео да је Одбојкашки савез БиХ донирао опрему за Олимпијски центар „Јахорина“, као и за Бјелшницу гдје ће бити одржан наредни турнир.

Један од организатора турнира Срђан Баралић рекао је да се на турнир пријавило 10 екипа и то пет мушких и пет женских, с циљем да се привуче све већа пажња љубитеља одбојке, али и спорта уопште.

Он је напоменуо да се мјесец дана интензивно радило на припреми турнира и да се нада да ће то прерасти у традицију, те захвалио Олимпијском центру за уступљен простор на платоу Пољице.

Генерални секретар Одбојкашког савеза Београда Игор Миљковић рекао је да му је драго што се турнир одржава на олимпијској љепотици и сматра да ће одбоја на снијегу постати олимпијски спорт, као и да ће му послужити искуства организатора.

Турнир су организовали Одбојкашки клуб и судијски одбор са Пала, уз подршку Одбојкашког савеза Републике Српске, општине Пале, града Источно Сарајево и Олимпијског центра „Јахорина“, те бројних друштвених и привредних субјеката.