Независни клуб посланика СП најоштрије осуђује континуирано срозавање угледа Социјалистичке партије од стране Петра Ђокића и деструктивно понашање које је кулминирало пласирањем лажних вијести и обмањивања јавности везаних за засиједање Извршног комитета СНСД-а, на којем је наводно дата подршка Ђокићу и отказани предстојећи разговори са посланицима СП.

Ђокићу није доста што је годинама кршио статут и злоупотријебио органе СП, него је покушао да злоупотријеби и Извршни комитет СНСД-а, у лошем покушају обмањивања јавности по питању подршке њему као министру на јучерашњој сједници.

Овом приликом упућујемо извињење коалиционим партнерима које Ђокић у очају силом увлачи у унутарпартијска питања СП, покушавајући да баци љагу на сву досадашњу сарадњу како би сачувао сопствену позицију.

Народни посланици којима су грађани и чланови Социјалистичке партије дали повјерење о којем Ђокић може само да сања, ограђују се у потпуности од ових, као и будућих његових поступака.

Социјалистичка партија није Петар Ђокић, а јефтине подвале и потези које он повлачи у страху од губитка фотеље немају подршку Социјалиста.