Фото: Shutterstock

Удружење за промоцију занатског пиварства „Киштра“ из Источног Сарајева организоваће 15. фебруара у овом граду Осми „Киштра парти“ на којем ће учествовати четири занатске пиваре из БиХ, рекао је Срни предсједник Удружења Ведран Куртеш.

Куртеш је навео да је циљ фестивала промоција пиварства у најширем смислу, дружење и размјена искустава са другим пиварима, али и упознавање јавности о различитим стиловима занатског пива.

– На фестивалу ће се, осим кућних пивара који су чланови Удружења, представити произвођачи занатског пива – „Рафт бревери“ из Фоче, „Бирократа“ са Пала, као и новооснована занатска пивара „84 олимпикс бревери“ из Источног Сарајева – истакао је Куртеш.

Осим дегустације занатских пива посјетиоци ће имати прилику да цјелокупни доживљај употпуне са стандардном роштиљском понудом квалитетне хране-кобасицама и хамбургерима.

На фестивалу ће учествовати и домаћи произвођач зачина и љуте хране „Љутко“ из Тузле.

Зимски фестивал занатског пива заказан је за 18.00 часова у просторијама бившег Дома културе Лукавица у Источном Новом Сарајеву.

У вечерњем дијелу фестивала посјетиоце ће забављати два локална бенда „Вертиго“ и „Можда ипак не“, те ди-џеј Аја.

ИзворСРНА
Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.