Удружење за промоцију занатског пиварства “Киштра” из Источног Сарајева организоваће сутра у овом граду Осми “Киштра парти” на којем ће учествовати четири занатске пиваре из БиХ.

Предсједник Удружења Ведран Куртеш рекао је Срни да је циљ фестивала промоција пиварства у најширем смислу, дружење и размјена искустава са другим пиварима, али и упознавање јавности о различитим стиловима занатског пива.

– На фестивалу ће се, осим кућних пивара који су чланови Удружења, представити произвођачи занатског пива – Рафт бревери из Фоче, Бирократа са Пала, као и новооснована занатска пивара 84 олимпикс бревери из Источног Сарајева – истакао је Куртеш.

Осим дегустације занатских пива посјетиоци ће имати прилику да цјелокупни доживљај употпуне са стандардном роштиљском понудом квалитетне хране – кобасицама и хамбургерима.

На фестивалу ће учествовати и произвођач зачина и љуте хране “Љутко” из Тузле.

Почетак зимског фестивала занатског пива заказан је за 18.00 часова у просторијама бившег Дома културе Лукавица у Источном Новом Сарајеву.

У вечерњем дијелу фестивала посјетиоце ће забављати два локална бенда – “Бигфут” и “Можда ипак не”, те ди-џеј Аја.

ИзворСРНА
Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.