У Бијељини и Брчком се од 21. до 23. фебруара одржаo боксерски „Европа куп“ на коме су се предствити такмичари 19 земаља из окружења, њих преко 150. Своје боксерско умјеће показали су и чланови Боксерског клуба „Гласинац“ Соколац.

Предраг Бартула, тренер у БК „Гласинац“,  рекао је да је домаћи клуб представљао Лука Вељовић, који наступа за репрезентацију БиХ, чији је првак за прошлу годину.

– Међу бројним такмичарима Балкана и Европе, представили су се и наши боксери. Вељовић Лука који је прошлу годину завршио као првак Босне и Херцеговине, на овом Купу заузео је треће мјесто, што је одличан резултат с обзиром на јаку конкуренцију. Он се тренутно припрема за репрезентативне наступе пред одлазак на Европско првенство, које се ове године одржава од 22. априла до 3. маја у Будви. То ће бити јединствена прилика да се такмичар са ових простора надмеће на званичном првенству Европе, казао је Бартула.

Додао је да БК „Гласинац“ има одличне услове за тренирање, те да се у данима који долазе могу очекивати доласци репрезентација из региона, које су заинтересоване за припреме спортиста на нашим просторима.

Бојана Марковић
Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.