Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Овога јутра у РС саобраћај се одвија по мјестимично влажним или мокрим и коловозима, без застоја и посебних ограничења. Због ниских температура у вишим предјелима и преко планинских превоја, упозоравамо на поледицу, а у котлинама и уз ријечне токове на смањену видљивост због магле.

На дионицама у усјецима и поред камених косина на учестали су одрони камења и земље на коловоз. Возачима савјетујемо опрезнију вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме. На путевима на којима се изводе санациони радови, привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштовање обавезно.

На дионици магистралног пута Бања Лука 2-Српске Топлице, за вријеме извођења радова на изградњи моста преко ријеке Врбас, мијења се режим саобраћаја и регулише привременом саобраћајном сигнализацијом.

На дионицама у планинским предјелима, као и на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима, овога јутра упозоравамо на могућу поледицу.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека у мјесту Угарак, због санационих радова од седам до 16 часова долази до повремених получасовних обустава (уз 15-минутно пропуштање возила). Иза 16 часова на овој дионици саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ, јутрос нема дужих чекања на прелазак границе.

Због радова обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме ове обуставе саобраћај се преусмјерава на друге граничне прелазе.

Из безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на ГП Брчко-Гуња.