Саобраћај у Републици Српској и Федерацији БиХ умјереног је интензитета, у раним јутарњим часовима има слабијег мраза, посебно у вишим предјелима, док је смањена видљивост због магле на правцима Зеница-Добој, Тузла-Зворник и Тузла-Орашје.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетују опрезнију вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због изградње моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па из АМС возаче моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на том магистралном путу, као и на дионици Модрича један – Вукосавље/Јакеш/ -Подновље – Шешлије – Јоховац – Руданка – Добој – граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/ због радова на коловозу.

Ради укључивања и искључивања механизације која је нагажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка – Добој један.

На дионици магистралног пута Бањалука два – Српске Топлице за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас промијењен је режим саобраћаја и регулисан привременом сигнализацијом.

Због минерских радова сутра ће у времену од 11.00 до 12.00 часова, максимално 15 минута, бити обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Крупац -граница Републике Српске /Богатићи/, на локалитету мале хидроелектране „Крупац“ на ријеци Жељезници, општина Источна Илиџа.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек у времену од 8.15 до 15.05 часова радним данима повремене су обуставе у интервалима 30 минута, уз десетоминутно пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту „МСП Горњи Божинци“ у времену од 8.15 до 15.05 часова радним данима повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута уз десетоминутно пропуштање саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Црна Ријека – Бјелајце на снази је обустава саобраћаја, сваки дан осим недјеље у времену од 9.00 до 15.00 часова.

Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола – Стричићи – Чађавица – Мркоњић Град и Црна Ријека – Јајце – Мркоњић Град.

Ван времена обуставе саобраћај се одвија једном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

На подручју ФБиХ због редовног сервисирања тунела „Оштрик“ и „Вуков гај“ вечерас од 19.00 часова до 6.00 часова ујутро за саобраћај ће бити затворена дионица ауто-пута у смјеру Сарајево сјевер – Бутила.

Од 8.00 до 16.00 часова изводе се радови на мосту у Рељеву, на магистралном путу Јошаница-Ступ. На овој дионици саобраћа се успорено, једном траком.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека у мјесту Угарак, због санационих радова од 7.00 до 16.00 часова повремене су получасовне обуставе саобраћаја уз 15-минутно пропуштање возила.

Послије 16.00 часова на овој дионици саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел „Врандук“ од 5.00 до 21.00 час саобраћај се одвија двосмјерно.

Од 21.00 до 00.30 часова возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила тежа од 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи.

За вријеме ове обуставе саобраћај се преусмјерава на друге граничне прелазе.

Због безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.