На подручју општине Соколац угашена су четири пожара, у којима није било материјалне штете, али је ватра у пар случајева запријетила шуми и насељу, па из локалног Ватрогасног одјељења апелују да се ватра на пали на отвореном без сталне контроле.

Никола Шарац из Ватрогасног одјељења Соколац рекао је Срни да је јуче у поподневним часовима угашен пожар у селу Буковик, гдје је горјела сува трава и ниско растиње.

Други пожар угашен је у селу Нехорићи око 15.00 часова, гдје је ватра са суве траве запријетила кућама, па су ватрогасци спријечили настајање велике штете.

Трећи пожар је угашен у вечерњим часовима у селу Подроманија, према селу Мрвићи, гдје је ватра са суве траве и ниског растиња запријетила да се прошири на шуму, па су ватрогасцима помогли радници соколачког Шумског газдинства „Романија“.

Четврти пожар угашен је у селу Бијеле Воде у касним поподневним часовима, гдје је ватра са суве траве и ниског растиња запријетила кућама у селу.

Према подацима Подручног одјељења Цивилне заштите Соколац, јуче је на подручју Сарајевско-романијске и Горњодринске регије забиљежено десет пожара, на подручју Сокоца четири, Источног Новог Сарајева и Пала по два, те Фоче и Рогатице по један.