Одборници у Скупштини града Источно Сарајево

Општину Соколац у Скупштини града Источно Сарајево представља 6 одборника. Структура одборничких мјеста је следећа:

Српска демократска странка РС (СДС РС) - 3 мандата
Савез независних социјалдемократа (СНСД) - 2 мандата
Демократски народни савез (ДНС) - 1 мандат
Жарко Косорић

ЖАРКО КОСОРИЋ

Освојени гласови 701
Пол мушки
Националност Србин
Адреса становања Цара Лазара бб
Стручна спрема ВСС
Назив стручне спреме Дипл.менаџер финансија

Рођен 6.септембра 1984.године у Сокоцу. Средњу шумарско-техничку школу завршио у Сокоцу. Дипломирани менаџер пословних финансија. Тренутно запослен на Високој школи за услужни бизнис. Неожењен.

Данко Вучетић

ДАНКО ВУЧЕТИЋ

Освојени гласови 668
Пол мушки
Националност Србин
Адреса становања Грује Новаковића бб
Стручна спрема ВСС
Назив стручне спреме Инжењер шумарства

Рођен 24.октобра 1964.године у Сарајеву. Завршио Шумарски факултет у Сарајеву. Радио на пословима технолога, руководиоца фабрике грађевинске столарије у О.Д.П.“Романија“ Соколац, управника радних јединица у Ш.Г. „Височник“ Хан Пијесак, интерног ревизора и интерног контролора у Дирекцији Ј.П.Ш. „Шуме Републике Српске“. У периоду од 2012. до 2016.године обављао функцију предсједника Скупштине општине Соколац. Члан СДС-а од оснивања. Замјеник је Предсједника ОО СДС Соколац. Ожењен и отац двоје дјеце.

Ненад Самарџија

НЕНАД САМАРЏИЈА

Освојени гласови 635
Пол мушки
Националност Србин
Адреса становања Грује Новаковића бб
Стручна спрема ВСС
Назив стручне спреме Дипломирани економиста

Рођен 1.јануара 1958.године у Соколовићима (Општина Соколац). Економски факултет завршио у Сарајеву 1981.године. По завршетку студија радни вијек започео у Радној организацији „Гласинац“ у систему СОУР-УПИ на пословима референта за план и анализу, а касније  распоређен на мјесто шефа рачуноводства радне јединице. Од 1987.године обавља послове финансијског директора у творници лежајева „УНИС”, након чега прелази на мјесто предсједника извршног одбора у СО Соколац. Од 1993. до 1995.године обављао функцију помоћника министра у Министарству трговине и снабдијевања у Влади Републике Српске, а потом бива именован на мјесто генералног директора у АД „Романија-Соколац“ гдје је остао до 2001.године. Од 2001.године ради у ЈП „Шуме Републике Српске“ на пословима комерцијалног директора, замјеника генералног директора и главног интерног ревизора. У више наврата је биран за одборника у СО Соколац a у два мандата је био одборник у Скупштини града Источно Сарајево. За градоначелника Града Источно Сарајево изабран је 11. марта 2013.године.  Ожењен, отац двоје пунољетне дјеце.

Јован Голијан

ЈОВАН ГОЛИЈАН

Освојени гласови 872
Пол мушки
Националност Србин
Адреса становања
Стручна спрема ВСС
Назив стручне спреме Дипл.инжењер шумарства

Рођен 26.октобра 1988.године, у Сарајеву. Основну и средњу школу завршио у Сокоцу. На Шумарском факултету, Универзитета у Београду, стекао звање дипломираног инжењера шумарства. Тренутно похађа мастер студије на истом факултету. Током студирања био предсједник Савеза студената Шумарског факултета. Предсједник је Младих социјалдемократа ОО СНСД Соколац. Запослен у ШГ “Романија” Соколац. Управник је РЈ “Студена гора”. Дијете погинулог борца. Ожењен.

Мирко Чоловић

МИРКО ЧОЛОВИЋ

Освојени гласови 765
Пол мушки
Националност Србин
Адреса становања Пера Косорића бб
Стручна спрема ССС
Назив стручне спреме

Рођен  12.јуна 1965. године у Сокоцу, гдје је завршио основну и средњу школу. Један од оснивача СНСД-а у Сокоцу и реизабрани Предсједник ОО СНСД од  јануара 2016. године. На свим, до сада одржаним изборима, био је ангажован у изборном штабу као шеф изборног штаба, када је СНСД постизао, до сада, најбоље резултате. Власник је пољопривредно – индустријског  комбината, основаног 1988. године, који у свом саставу има  ратарску, сточарску и месно – прерађивачку  индустрију. Члан је Главног одбора СНСД-а, као и Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево. Ожењен, отац двоје дјеце.

Миломир Боровчанин

МИЛОМИР БОРОВЧАНИН

Освојени гласови 182
Пол мушки
Националност Србин
Адреса становања
Стручна спрема ССС
Назив стручне спреме Саобраћајни техничар

Рођен 16.јула 1968.године у Сокоцу. По занимању саобраћајни техничар. Незапослен, волонтира као СКИ тренер. Ожењен,отац једног дјетета.