Високо образовање

ВИСОКА ШКОЛА ЗА УСЛУЖНИ БИЗНИС (ВУБ)

vub

АДРЕСАР И КОНТАКТ

Адреса: Цара Лазара бб
Телефон: +387 (0) 57 401 401
Факс: +387 (0) 57 401 420
Е-mail: info@vub.edu.ba
Wеб: www.vub.edu.ba

Висока школа за услужни бизнис (ВУБ) је установа задужена за високо образовање на подручју општине Соколац у Републици Српској. Основана је 31.јула 2007.године.

Ова високошколска установа у приватном власништву нуди студентима сљедеће трогодишње и четворогодишње, лиценциране студијске програме: Економија и пословање, Право, Политичке науке,Предузетништво и финансије, Јавна управа и безбједност, Пословна информатика.

Школа је прва, самостална високошколска установа у историји Општине. Осим основног циља образовања у Школи, а то је – да студентима омогући стицање знања, вјештина и компетенција за рад у атрактивним и савременим професијама, да их припреми за самосталан рад у струци и да им омогући да постану конкурентни на тржишту рада, Школа игра значајну улогу у развоју Општине. Наиме, умјесто да млади одлазе у велике градове и у сусједне државе одакле се често, вођени бољим условима живота и већим могућностима за запослење никада не врате, Школа им кроз атрактивне и релативно кратке програме високог образовања омогућава да стекну квалитетно високо образовање.

Како је Стратегијом развоја Школе планирано повезивање са привредним субјектима у Општини и обављање стручне праксе студената, Школа ће студентима на тај начин омогућити упознавање са свијетом рада, стицање искуства и вјештина и лакше запошљавање у Општини након завршетка студија. Закључивањем споразума о сарадњи са универзитетима из Републике Српске, Школа је студентима који то желе омогућила наставак студија на другом циклусу на универзитима са којима остварује сарадњу.

ГОДИНА БРОЈ УЧЕНИКА КОЈИ СУ ЗАВРШИЛИ ШКОЛОВАЊЕ
2013. 200
2014. 201
2015. 253

БИБЛИОТЕКА ВИСОКЕ ШКОЛЕ ЗА УСЛУЖНИ БИЗНИС (ВУБ)

vub2

Библиотека Високе школе за услужни бизнис (ВУБ) се налази у згради ВУБ-а у улици Цара Лазара бб. Располаже свим издањима објављеним на ВУБ-у, као и домаћим и страним публикацијама из релевантних области за поједине студијске групе на студијским програмима ВУБ-а.

Електронски каталог библиотеке је ажуриран и допуњен новим, како домаћим тако и страним издањима. Приступом каталогу може се стећи увид у фонд домаћих и страних издања којим располаже библиотека. Такође, могућ је увид у до сада одбрањене дипломске и мастер радове на Високој школи за услужни бизнис (ВУБ).

На Универзитету Источно Сарајево образује се већина студената са подручја општине Соколац. У склопу Универзитета дјелују следећи центри и факултети:

ЦЕНТАР ФАКУЛТЕТ
Пале Правни факултет
Економски факултет
Филозофски факултет
Факултет физичке културе
Лукавица Електротехнички факултет
Машински факултет
Пољопривредни факултет
Музичка академија
Требиње Факултет за производњу и менаџмент
Академија ликовних умјетности
Зворник Технолошки факултет
Фоча Медицински факултет
Богословски факултет
Бијељина Педагошки факултет
Факултет пословне економија
Брчко Економски факултет
Добој Саобраћајни факултет
Власеница Пољопривредни факултет – Одјељење студијског програма шумарства
Сребреница Правни факултет – одјељење