Руководство „Шума Српске“ одбија да уплати општини Соколац 530.000 конвертибилних марака на име накнаде за сјечу шуме, чиме је угрожено функционисање ове општине и онемогућено је да сервисира своја кредитна задужења.

sumesrpskedirekcija07102016

Руководство „Шума Српске“ одбија да уплати тај новац и поред чињенице да је општина усвојила годишњи план како ће та средства намјенски утрошити.

Новац, који “Шуме РС” избјегавају да уплате на рачун општине Соколац, чини око десет посто општинског буџета и тај новац планиран је за враћање кредита, плаћање ПДВ-а, као и финансирање инфраструктурних пројеката.

Општина Соколац о свему је обавијестила Пореску управу Републике Српске и тражиће принудну наплату средстава, као и НЛБ Развојну банку, код које има кредитна задужења.

Уз то, генерални директор “Шума Српске” Ристо Марић и в.д. директора Шумског газдинства “Романија” Раде Дангубић, по наређењу челника соколачког СНСД-а Мирка Чоловића, не дозвољавају доставу шумских сортимената (енергената) “Топлани”, због чега је озбиљно доведен у питање почетак грејне сезоне на вријеме.

Све ово показује да СНСД не прашта онима који су их на изборима побиједили 2. октобра и да су, кивни и бијесни због пораза, спремни да доведу у питање функционисање цјелокупне локалне заједнице и њених становника.

Чак до мјере да их пусте да се смрзавају, само да би задовољили своје осветничке нагоне.