Бивши предсједник Комисије за концесије Републике Српске Предраг Ашкрабић из Требиња пријављен је Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву због постојања основа сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

predrahaskrabic26112016

МУП РС је у петак, наводећи иницијале пријављеног, саопштио да је Ашкрабић осумњичен да није извршио службену дужност кад је контролисао концесионара предузеће “Клаоница и прерада меса” из Сокоца.

“Приликом контроле реализације концесионог уговора није утврдио ни констатовао стварно стање. Сачињавао је записнике у којима је свјесно наводио само оно што иде у прилог концесионару. На тај начин је омогућио противправну имовинску корист у најмањем износу од 188.709 КМ на штету буџета РС на основу неуплаћене концесионе накнаде. Противправна имовинска корист стечена је и даљим бесправним коришћењем земљишта које је предмет концесије на основу остварених прихода од пољопривредне дјелатности”, појаснили су у МУП-у РС.

Припадници МУП-а РС недавно су ухапсили власника Месне индустрије “Чоловић” и “Клаонице и прераде меса” Мирка Чоловића и директора клаонице Момирку Симсију. Полиција је против њих поднијела извјештај због одстојања основа сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења и друга кривична дјела из области привредног криминала. Хапшење је извршено након дводневног претреса фирми које су у власништву браће Мирка и Бране Чоловића, те просторија Шумског газдинства “Романија”.