Касно синоћ и у Сокоцу су се појавили ,,акцизни“ леци.

С једне стране налази се фотографије Милорада Додика и Бакира изетбеговића и порука „Акцизе, због њих само на гориво годишње дајете 400 КМ више”.

На другој страни летка су фотографије посланика СНСД-а у Представничком вијећу Парламентарне скупштине БиХ који су гласали за усвајање сета закона о акцизама: Сташе Кошарца, Душанке Мајкић, Николе Шпирића, Милице Марковић, Мирослава Миловановића и Лазара Продановића уз текст „Они су вам рекли да стегнете каиш”.

Није познато ко стоји иза штампања и дистрибуције летака а из њиховог садржаја јасно је да је циљ подсјетити грађане на имена посланика због којих ће поскупјети гориво за 20 фенинга по литру наког чега ће вјероватно услиједити и талас поскупљења свих производа.

1 КОМЕНТАР

  1. S obzirom da prilikom pada cijena nafte (sa 2,57 KM (maksimalna vrijednost), na nekadašnjih 1,49 KM (minimalna vrijednost), odnosno na sadašnjih 1,76 KM) nije došlo do pojeftinjenja skoro ni jednog artikla, ne vidim razlog da dođe do poskupljenja istih. Molim inspekcije da reaguju i zaštite građanje od bezobraznog poskupljenja.