У кабинету начелника општине Соколац, Милована Бјелице, данас је потписан Коалициони споразум о заједничком дјеловању у Скупштини општине Соколац. Споразум су потписали предсједници општинских одбора Српске демократске странке (СДС), Демократског народног савеза (ДНС) и Партије демократског прогреса (ПДП). Одборници ове три партије чиниће скупштинску већину у наредне четири године.

Како се наводи у Споразуму, поштујући изборни резултат и изборну вољу грађана општине Соколац на локалним изборима 2020. године, представници политичких субјеката, потписници овог документа обавезују се на заједничко формирање власти и и заједничко дјеловање у Скупштини општине Соколац, а у циљу дијељења заједничких вриједности и интереса развоја ове локалне заједнице.

У овом документу стоји да су странке потписнице споразума заједнички окупљене око позитивних процеса, опредијељени за поштовање основних људских права и слобода сваког човјека, и стварање повољног амбијента за привредни и друштвени развој општине Соколац.

На локалним изборима одржаним у новембру ове године Српска демократска странка освојила је шест одборничких мандата, Демократски народни савез три, а Партија демократског прогреса два.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.