1574 – У Француској је избио пети верски рат између католика и хугенота (протестаната). Хугенотски ратови потресали су Француску до почетка 18. века, а пуну равноправност хугеноти су стекли тек након Француске револуције 1789.

1685 – Рођен је немачки композитор Георг Фридрих Хендл, уз Јохана Себастијана Баха  најзначајнији музичар барока. У његовом обимном опусу највреднијим се сматрају опере и ораторијуми (“Риналдо”, “Јулије Цезар”, “Месија”, “Израел у Египту”, “Јуда Макабејац”). По одласку у Лондон постао је централна личност музичког живота енглеске престонице, а 1719. поверена му је организација и вођење Краљевске музичке академије.

1792 – Умро је енглески сликар Џошуа Рејнолдс, један од највећих светских портретиста, оснивач Краљевске уметничке академије 1768. и њен први председник. Снажно је утицао на енглеско сликарство својим стваралаштвом и теоретским расправама о сликарству.

1821 – У Риму је умро енглески песник Џон Китс, чија се дела – сонети, спев “Ендимион”, песме “Ода славују”, “Ода грчкој урни”, “Ода јесени” убрајају међу најлепша поетска дела на енглеском језику.

1836 – Око 4.000 војника под командом мексичког генерала Антонија Лопеса де Санта Ане (Антонио Лопез, Анна) почело је опсаду тврђаве Аламо у Тексасу. Тврђава, коју је бранило око 200 добровољаца, међу њима и Дејви Крокет, пала је 6. марта, а сви браниоци су изгинули.

1866 – Под притиском бојара незадовољних демократским реформама, румунски кнез Александар Куза, ујединитељ Молдавије и Влашке приморан је да абдицира и да напусти земљу. Наследио га је Карол I, принц од Хоенцолерна, који је 1881. постао први румунски краљ.

1898 – Француски писац Емил Зола ухапшен је због објављивања отвореног писма председнику Француске, под насловом “Оптужујем”, у којем је владу оптужио за антисемитизам и монтирани судски процес против капетана Алфреда Драјфуса.

1905 – Амерички адвокат Пол Перси Харис основао је у Чикагу Ротари клуб.

1919 – Бенито Мусолини је напустио Социјалистичку партију и основао фашистичку странку под називом “Fasci del Combattimento” (Борбени одреди).

1931 – Умрла је аустралијска певачица Нели Мелба, један од највећих колоратурних оперских сопрана крајем 19. и почетком 20. века.

1934 – Убијен је лидер никарагванских побуњеника Цезар Аугусто Сандино.

1938 – У Кувајту је откривено прво налазиште нафте.

1944 – У Врховни штаб Народноослободилачке војске Југославије у Дрвару стигла совјетска војна мисија. То је била прва совјетска војна мисија на тлу Југославије у Другом светском рату.

1959 – Међународни суд за људска права отворио је прво заседање у Стразбуру.

1965 – У Санта Моники је умро славни амерички филмски комичар Стен Лорел, “мршави” из тандема Станлио и Олио.

1970 – Британска Гвајана постала је независна република у оквиру Комонвелта.

1981 – У покушају да изврши државни удар и збаци владу Адолфа Суареза, група гардиста под вођством пуковника Антониа Техера (Тејеро) упала је, уз пуцњаву, у шпански парламент.

1991 – Војним пучем у Тајланду је оборена влада Чатичаја Чунавана, а власт је преузела војна хунта.

1994 – Босански Муслимани и Хрвати закључили су споразумни прекид ватре који је ступио на снагу 25. фебруара и био увод за стварање муслиманско-хрватске федерације у оквиру Босне и Херцеговине.

1999 – Преговори српских власти и косовских Албанаца у Рамбујеу код Париза прекинути су без потписивања споразума, који су преговарачима понудили међународни посредници. Српска страна одбила је присуство страних трупа на својој територији, а албанска разоружање Ослободилачке војске Косова.

2001 – У Београду је ухапшен Радомир Марковић, шеф Државне безбедности за време режима Слободана Милошевића. Марковић је осумњичен за учешће у политичким убиствима почињеним између октобра 1998. и јануара 2001. Осуђен је 30. јануара 2003. на седам година затвора за помагање у прикривању четвороструког убиства чланова Српског покрета обнове (СПО) на Ибарској магистрали.

2001 – Председници СР Југославије и Македоније Војислав Коштуница и Борис Трајковски потписали су у Скопљу Споразум о разграничењу две земље.

2003 – Умро је амерички рок музичар Хауи Епштајн. Био је гитариста и текстописац у групи Том Петтy & Хеартбреакерс.

2005 – У снажном земљотресу јачине 6,4 степени Рихтерове скале који је погодио провинцију Керман у Ирану погинуло је око 600 људи, а близу 1.000 особа је повређено.

2005 – Хашки трибунал отпечатио је оптужницу против бившег команданта Армије Босне и Херцеговине Расима Делића, због ратних злочина над Хрватима и Србима, које су у средњој Босни починили муџахедини из састава Трећег корпуса Армије БиХ. Делић се убрзо добровољно предао том суду, где је 2008. осуђен на три године затвора. Умро је 16. априла 2010. у Сарајеву.

2008 – Умро је бивши председник Републике Словеније и некадашњи председник Председништва СФРЈ Јанез Дрновшек.

2009 – Филм Денија Бојла “Милионер с улице”, снимљен према роману индијског писца Викоса Сварупа, проглашен је за најбоље остварење и добио је осам награда на 81. свечаности Оскара.

2011 – Хашки трибунал осудио је пензионисаног генерала МУП-а Србије Властимира Ђорђевића на 27 година затвора, прогласивши га кривим за злочине над косовским Албанцима 1999. Жалбено веће је смањило казну на 18 година јануара 2014.