Велико задовољство и радост за све у Сокоцу представља чињеница да је вјенчање српског олимпијца и најбољег џудисте свих времена организовано у салону “Империјал” у Сокоцу. То је потврда прије свега Соколачком угоститељу, господину Јанку Врбарцу, који је недавно отворио савремени свадбени салон и води посао тако да становници регије желе да своја славља уприличе баш у Подроманији.

Најбољи српски џудиста свих времена Немања Мајдов завјетовао се на вечну љубав својој дјевојци Ањи Лојпур, а најпознатији гост на вјенчању био је најбољи тенисер и спортиста свијета Новак Ђоковић.

Одушевљење које је у Сокоцу изазвао овај догађај са становницима дијели и први човјек општине начелник Милован Бјелица.

Желим да се захвалим у своје и у име свих становника општине Соколац породици Мајдов која је васпитала и одгојила једног оваквког шампиона, човјека који поносно и достојанствено представља своју породицу, свој град, народ и своју отаџбину. Учинио је велику част, а потом и промоцију нашој општини тиме што је своје вјенчање организовао управо у нашем Сокоцу. Да се шампиони поштују и друже то није ништа ново, још мање необично, али када се спортиста попут Новака Ђоковића одазове позиву на свадбено славље другом шамиону, то представља посебан степен блискости и поштовања. То поштовање које су сви у Сокоцу гајили и гаје и према породици Мајдов и према Новаку Ђоковићу од прије пар дана је порасло до несагледивих висина. Проћи ће године и вијекови, а у хроноци малог градића подно Романије остаће забиљежено када је у њему први пут на кратко боравио највећи тенисер и српски спортиста свих времена. Мало ли је?- рекао је начелник Бјелица и додао:

– На много мањим и мање значајним посјетама и фрагметнима из живота, многи су изградили и туристичку и сваку другу причу. Соколац је, свакако, средина којој добар маркетинг отвара многа донедавно затворена врата. Желим овом приликом да Ањи и Немањи, као и њиховим породицама, пожелим пуно здравља, породичне среће и радости. Да нас Немања обрадује још неком свјетском и европском медаљом, а да његов пријатељ и шампион Новак који носи име највећег романијског јунака још једном посјети Соколац. Јер ми волимо и поштујемо Новака некада само Старину, а од прве титуле и успјеха па у вјечност и Ђоковића.