Фото: Shutterstock

Упорна настојања бошњачке политичке елите и једног броја западних држава, овог пута Њемачке, да српски народ у УН буде жигосан као геноцидан нису само у функцији „прања“ њихове прошлости, већ нечег много озбиљнијег – припреме новог погрома и геноцида над српским народом, првенствено оним западно од Дрине, упозорио је директор Института историјских наука Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић.

Мастиловић је указао да је намјера бошњачко-њемачке резолуције то да не буде реаговања свјетске јавности на нове покушаје затирања српског народа на овом простору.

– Не треба ни сумњати, имајући у виду историјско искуство, да ће тај покушај неминовно услиједити у будућности, само је питање када – изјавио је Мастиловић Срни.

Према његовим ријечима, да су Њемачка и њени балкански савезници искрено раскрстили са својом нацистичком и фашистичком прошлошћу, онда би у УН сада био приједлог резолуције о геноциду који је над српским народом почињен у Другом свјетском рату.

Умјесто тога, подсјећа Мастиловић, у Њемачкој су након Другог свјетског рата објављиване књиге ратних команданата нацистичких дивизија и то оних које су на овом простору починиле најужасније злочине.

– Нажалост, историјско искуство нам говори да од деведесетих година 20. вијека, „Хитлерове сјенке“ опет лебде над Балканом – закључио је Мастиловић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име