Одборници у Скупштини града Источно Сарајево

Општину Соколац у Скупштини града Источно Сарајево представља 6 одборника. Структура одборничких мјеста је следећа:

67%
Српска демократска странка (СДС) - 4 одборника
33%
Савез независних социјал демократа (СНСД) - 2 одборника

Жарко Косорић (СДС)

Дипл.менаџер финансија

Рођен 6.септембра 1984.године у Сокоцу. Средњу шумарско-техничку школу завршио у Сокоцу. Дипломирани менаџер пословних финансија. Тренутно запослен на Високој школи за услужни бизнис. Неожењен.

Данко Вучетић (СДС)

Инжењер шумарства

Рођен 24.октобра 1964.године у Сарајеву. Завршио Шумарски факултет у Сарајеву. Радио на пословима технолога, руководиоца фабрике грађевинске столарије у О.Д.П.“Романија“ Соколац, управника радних јединица у Ш.Г. „Височник“ Хан Пијесак, интерног ревизора и интерног контролора у Дирекцији Ј.П.Ш. „Шуме Републике Српске“. У периоду од 2012. до 2016.године обављао функцију предсједника Скупштине општине Соколац. Члан СДС-а од оснивања. Замјеник је Предсједника ОО СДС Соколац. Ожењен и отац двоје дјеце.

Ненад Самарџија (СДС)

Дипломирани економиста

Рођен 1.јануара 1958.године у Соколовићима (Општина Соколац). Економски факултет завршио у Сарајеву 1981.године. По завршетку студија радни вијек започео у Радној организацији „Гласинац“ у систему СОУР-УПИ на пословима референта за план и анализу, а касније распоређен на мјесто шефа рачуноводства радне јединице. Од 1987.године обавља послове финансијског директора у творници лежајева „УНИС”, након чега прелази на мјесто предсједника извршног одбора у СО Соколац. Од 1993. до 1995.године обављао функцију помоћника министра у Министарству трговине и снабдијевања у Влади Републике Српске, а потом бива именован на мјесто генералног директора у АД „Романија-Соколац“ гдје је остао до 2001.године. Од 2001.године ради у ЈП „Шуме Републике Српске“ на пословима комерцијалног директора, замјеника генералног директора и главног интерног ревизора. У више наврата је биран за одборника у СО Соколац a у два мандата је био одборник у Скупштини града Источно Сарајево. За градоначелника Града Источно Сарајево изабран је 11. марта 2013.године. Ожењен, отац двоје пунољетне дјеце.

Миломир Боровчанин (СДС)

Саобраћајни техничар

Рођен 16.јула 1968.године у Сокоцу. По занимању саобраћајни техничар. Незапослен, волонтира као СКИ тренер. Ожењен,отац једног дјетета.

Јован Голијан (СНСД)

Дипл.инжењер шумарства

Рођен 26.октобра 1988.године, у Сарајеву. Основну и средњу школу завршио у Сокоцу. На Шумарском факултету, Универзитета у Београду, стекао звање дипломираног инжењера шумарства. Тренутно похађа мастер студије на истом факултету. Током студирања био предсједник Савеза студената Шумарског факултета. Предсједник је Младих социјалдемократа ОО СНСД Соколац. Запослен у ШГ “Романија” Соколац. Управник је РЈ “Студена гора”. Дијете погинулог борца. Ожењен, отац једног дјетета.

Мирко Чоловић (СНСД)

ССС

Рођен 12.јуна 1965. године у Сокоцу, гдје је завршио основну и средњу школу. Један од оснивача СНСД-а у Сокоцу и реизабрани Предсједник ОО СНСД од јануара 2016. године. На свим, до сада одржаним изборима, био је ангажован у изборном штабу као шеф изборног штаба, када је СНСД постизао, до сада, најбоље резултате. Власник је пољопривредно – индустријског комбината, основаног 1988. године, који у свом саставу има ратарску, сточарску и месно – прерађивачку индустрију. Члан је Главног одбора СНСД-а, као и Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево. Ожењен, отац двоје дјеце.