Одборници у Скупштини општине Соколац

Скупштину општине Соколац сачињава 21 одборник од којих је 1 одборник из реда националних мањина. Структура одборничких мјеста је следећа:

42%
Српска демократска странка (СДС) - 9 одборника
38%
Савез независних социјал демократа (СНСД) - 8 одборника
10%
ДЕМОС - 2 одборника
5%
Партија демократског прогреса (ПДП) - 1 одборник
5%
Демократски народни савез (ДНС) - 1 одборник

Ненад Самарџија (СДС)

Дипломирани економиста

Рођен 1.јануара 1958.године у Соколовићима (Општина Соколац). Економски факултет завршио у Сарајеву 1981.године. По завршетку студија радни вијек започео у Радној организацији „Гласинац“ у систему СОУР-УПИ на пословима референта за план и анализу, а касније распоређен на мјесто шефа рачуноводства радне јединице. Од 1987.године обавља послове финансијског директора у творници лежајева „УНИС”, након чега прелази на мјесто предсједника извршног одбора у СО Соколац. Од 1993. до 1995.године обављао функцију помоћника министра у Министарству трговине и снабдијевања у Влади Републике Српске, а потом бива именован на мјесто генералног директора у АД „Романија-Соколац“ гдје је остао до 2001.године. Од 2001.године ради у ЈП „Шуме Републике Српске“ на пословима комерцијалног директора, замјеника генералног директора и главног интерног ревизора. У више наврата је биран за одборника у СО Соколац a у два мандата је био одборник у Скупштини града Источно Сарајево. За градоначелника Града Источно Сарајево изабран је 11. марта 2013.године. Ожењен, отац двоје пунољетне дјеце.

Огњен Војиновић (СДС)

Дипл.менаџер финансија

Рођен 29.јула 1986. године у Сокоцу. Основну и средњу школу завршио у Сокоцу. Након завршеног средњошколског образовања уписао Високу школу за услужни бизнис и стекао звање Дипломирани менаџер финансија. Биран за одборника у Скупштини општине Соколац и Скупштини Града Источно Сарајево. Тренутно незапослен. Неожењен.

Дејан Елез (СДС)

Професор спорта

Рођен 22.јула 1984.године у Сокоцу. Основну и средњу школу завршио у Сокоцу, а факултет физичке културе на Универзитету у Источном Сарајеву. Запослен у Градској управи Града Источно Сарајево на пословима самосталног стручног сарадника за спорт и социјалну заштиту. Обавља дужност Предсједника омладинске организације СДС-а Соколац. Активан члан рукометног клуба „Гласинац“ Соколац. Ожењен, отац троје дјеце.

Мића Дебелногић (СДС)

Електро-механичар

Рођен 15.октобра 1969.године у Сокоцу. Приватни предузетник од 1997.године. Предсједник Мјесне заједнице Подроманија у три мандата. Члан СДС-а од оснивања. Ожењен отац троје дјеце.

Младен Форцан (СДС)

Дипл.инжењер саобраћаја

Рођен 28.фебруара 1985.године у Сокоцу. Основну и средњу школу завршио у Сокоцу. Дипломирао на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду 2011.године са оцјеном 10 (десет). Исте године се запослио у АД „Романијапутеви“ Соколац, гдје и данас ради на позицији референта саобраћаја. Ожењен, отац једног дјетета.

Бојана Марковић (СДС)

Дипл.менаџер јавне управе

Рођена у Сарајеву 19.новембра 1981.године. Дипломирани менаџер јавне управе. У два наврата бирана за одборника у Скупштини општине Соколац. Запослена у Центру за социјални рад Соколац. Удата,мајка двоје дјеце

Миломир Боровчанин (СДС)

Саобраћајни техничар

Рођен 16.јула 1968.године у Сокоцу. По занимању саобраћајни техничар. Незапослен, волонтира као СКИ тренер. Ожењен,отац једног дјетета.

Младенка Пандуревић (СДС)

Дипломирани економиста

Рођена 23.01.1979. године у Сарајеву, од оца Ненада и мајке Душанке Орашанин. Директор је Развојне агенције Источно Сарајево. Удата, мајка двоје дјеце.

Миладинка Зекић (СДС)

Дипломирани економиста

Рођена 1.децембра 1977.године у Пљевљима, Црна Гора. По занимању дипломирани економиста. Основну и Средњу школу завршила у Пљевљима. Вишу пословну школу завршила у Београду, и Факултет за пословне и финансијске студије у Бања Луци. У два наврата бирана за одборницу Скупштине општине Соколац из реда националних мањина. Удата, мајка двоје дјеце.

Јован Голијан (СНСД)

Дипл.инжењер шумарства

Рођен 26.октобра 1988.године, у Сарајеву. Основну и средњу школу завршио у Сокоцу. На Шумарском факултету, Универзитета у Београду, стекао звање дипломираног инжењера шумарства. Тренутно похађа мастер студије на истом факултету. Током студирања био предсједник Савеза студената Шумарског факултета. Предсједник је Младих социјалдемократа ОО СНСД Соколац. Запослен у ШГ “Романија” Соколац. Управник је РЈ “Студена гора”. Дијете погинулог борца. Ожењен, отац једног дјетета.

Бојо Боровина (СНСД)

Рођен 25. јануара 1968. године, у Сокоцу. Основну и средњу школу похађао у Сокоцу. Успјешан је приватни предузетник дуги низ година. Члан СНСД-а од 2010. године. Ожењен, отац троје дјеце.

Раде Дангубић (СНСД)

Дипл.инжењер шумарства

Рођен 8. октобра 1951. године, у Сокоцу. Основну школу похађао у Сокоцу. Средњу шумарско – техничку школу завршио у Сарајеву. На Шумарском факултету у Београду стекао звање дипломираног инжињера шумарства. Од 2012.године вршио дужност директора ШГ “Бирач”. Од 2013. до 2014. године вршио дужност в.д. директора ШГ “Мајевица”, 2015. године координатор испред Управе ЈПШ “Шуме РС” у ШГ “Јахорина”, 2016.године обавља функцију в.д. директора “Бирач”. Од маја 2016. год. на мјесту је в.д. директора ШГ “Романија” Соколац. Ожењен, отац двоје дјеце.

Мирко Чоловић (СНСД)

ССС

Рођен 12.јуна 1965. године у Сокоцу, гдје је завршио основну и средњу школу. Један од оснивача СНСД-а у Сокоцу и реизабрани Предсједник ОО СНСД од јануара 2016. године. На свим, до сада одржаним изборима, био је ангажован у изборном штабу као шеф изборног штаба, када је СНСД постизао, до сада, најбоље резултате. Власник је пољопривредно – индустријског комбината, основаног 1988. године, који у свом саставу има ратарску, сточарску и месно – прерађивачку индустрију. Члан је Главног одбора СНСД-а, као и Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево. Ожењен, отац двоје дјеце.

Ђорђе Радић (СНСД)

ВСС

Рођен 26. септембра 1984. године у Сокоцу. Основну и средњу школу похађао у Сокоцу. Завршио Факултет за физичко васпитање, Униветзитета у Источном Сарајеву. Запослен у ШГ “Романија” Соколац, на мјесту управника РЈ “Палеж”. Ожењен, отац двоје дјеце.

Горан Булајић (СНСД)

Дипл.инжењер шумарства

Рођен 20. августа 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу похађао у Сокоцу. Завршио Шумарски факултет, Универзитета у Бањој Луци. Тренутно похађа мастер студије. Члан СНСД-а од 2005. године. Запослен у ШГ “Романија” Соколац.

Младена Петрушић (СНСД)

ССС

Рођена 1. фебруара 1992. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Спортом се бави дванаест година и наступа за АК “Гласинац” Соколац. Првакиња Балкана у атлетици два пута, узастопно. Рекордер у БиХ и РС у скоку у вис и седмобоју. Члан је репрезентације БиХ већ десет година. Два пута је проглашена за спортисту године у општини Соколац и једном у општини Источно Сарајево. Такође је тренер за млађе категорије, до тринаест година. Запослена је у ШГ “Романија” Соколац.

Снежана Којић (СНСД)

Дипломирани економиста

Рођена 12. јануара 1987. године у Сарајеву. Основну и средњу школу похађала у Сокоцу. На Економском факултету, Универзитета у Источном Сарајеву, стекла звање дипломираног економисте. Члан СНСД-а од 2010. године. Незапослена. Удата, мајка двоје дјеце.

Мирослав Дивчић (ПДП)

Професор спорта

Рођен 27.априла 1983.године у Сарајеву. Гимназију завршио у Сокоцу, а дипломирао 2006.године на Факултету за физичку културу, Источно Сарајево. Радни вијек почео као радник заштитарских служби, потом проф. физичке културе, а пар година уназад је Руководилац спортских објеката у СД „Гласинац“. Дугогодишњи такмичар и репрезентативац РС у каратеу, носилац мајсторског звања од 2001.године, тренутно успјешан тренер у КК „Омладинац“, као и најмлађи Национални судија Карате савеза РС. Један од оснивача и активни члан Планинарског друштва „Гласинац“, са којим представља планину Романију на свим експедицијама Планинарског савеза РС, у оквиру којих је освојио и Мусалу, врх Балкана на планини Рила у Бугарској. Са кругом пријатеља формирао и Рукометни клуб „Гласинац“, један од масовнијих спортских колектива у нашем граду. Ожењен.

Љубомир Ерић (ДЕМОС)

Дипломирани политиколог

Рођен 2.јануара 1957.године у Подкрајевима. Завршио факултет политичких наука у Сарајеву. Обављао функције начелника и замјеника начелника општине Соколац. Два пута ванредно унапређен. Одликован за храброст од стране Генералштаба ВРС, добитник официрске сабље. Добитник грамате Српске православне цркве. Члан СДС-а до 2017.године, а од тада члан ДНС-а. Ожењен, отац једног дјетета.

Зоран Боровчанин (ДЕМОС)

Дипл.инж.пољопривреде

Рођен 13.децембра 1962. године у Сокоцу. Основну и средњу школу завршио у Сокоцу, а Пољопривредни факултет у Сарајеву. Директор предузећа „ДОО Видрићи“ Соколац. Биран за одборника у Скупштини општине Соколац у протекла три мандата и једном за одборника у Скупштини Града Источно Сарајево. Ожењен,отац двоје дјеце.

Стеван Батинић (ДНС)

Грађевински инжењер

Рођен 30.децембра 1984.године у Сокоцу, гдје је завршио Основну и Средњу школу. Након звршеног средњошколског образовања уписао Вишу пословно техничку школу у Ужицу, смјер Грађевински је стекао звање Грађевинског инжењера. Стално запослен у предузећу А.Д. „Романијапутеви“ на пословима инжењера на градилишту. Ожењен,отац једног дјетета.