Позив инвеститорима

Поштовани,

Соколац има стратешки значај јер представља кичму развоја источног дијела као и везу града Источно Сарајево са осталим дијеловима Републике Српске.

Општина Соколац је смјештена на широком платоу Гласинца у подножју планине Романија,  на благо заталасаној висоравни које сачињавају простране ливаде, пашњаци и комплекси четинарских шума. Посједује значајне природне ресурсе потребне за развој пољопривредне дјелатности, а богатство шумом ствара потребне предуслове за развој дрвне индустрије са високим степеном финализације производа. Захваљујући надморској висини и конфигурацији терена Соколац је и ваздушна бања, погодна за развој различитих видова туризма, захваљујући и близини града Сарајева и олимпијске планине Јахорине. Постоји значајан потенцијал за развој спортског и сеоског туризма уз традиционално добру и еколошки здраву исхрану.

Моји сарадници и ја, желимо да наставимо опоравак општине Соколац. Због тога смо урадили посебан програм економског опоравка, кроз заустављање процеса деаграризације и поспјешивање руралног развоја, кроз ефикасније кориштење природних ресурса и компаративних предности са којима Соколац располаже. За потенцијалне инвеститоре одобрили смо посебне погодности и уступке јер желимо привући наше родољубе и бизнисмене да уложе свој капитал на подручју наше општине. Сокоцу требају инвестиције а менаџмент општине спреман је на уступке. Искористићемо предности Закона о јавно приватном партнерству Републике Српске, и на тај начин омогућити улазак приватног капитала и обезбједити спој јавног и приватног интереса на добробит свих наших суграђана.

Активно радимо и на развоју дрвне индустрије, услужних дјелатности, пољопривреде, сточарстава, традиционалних пољопривредних производа, унапређењу сеоског и етно туризма и по том основу изградње етно-села на Равној Романији.

Позивам вас да нас подржите у нашим настојањима да Соколац буде боље мјесто за живот.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица